Traiectoriile şarpelui

de Maria Diana POPESCU,
Agero www.agero-stuttgart.de

Maria Diana PopescuNu cred în profeţii moderni, nici în cititul stelelor, dar de data aceasta astrologii chinezi, jucîndu-se cu prognozele şi alăturîdu-le ca pe nişte cuburi, au cam nimerit înfăţişarea lui 2013. „Anul şarpelui” a adus turbulenţe veninoase, cu război la orizont, probleme în Cipru, în zona euro şi în statele haşurate pe planşetă. Coreea de Nord şi de Sud stau ca doi şerpi, unul contra altuia. Neliniştit şi tînăr, viteazul Sam e-n toate. În cele ce sînt şi-n cele ce mîine vor plînge în batistă prin somaţie. Practicarea excesivă a stăpînirii prin forţă, devenind cel mai banal şi la îndemînă mijloc de război, poate scoate într-o clipită şi în mod catastrofal rachetele din teacă. Multe lucruri se petrec anapoda. Finanţele lumii au o traiectorie asemănătoare reptilei – agresivă şi rapidă. Uniunea riscă să meargă în cîrje, euro cu capul spart, iar apariţia cazacilor la Comrat ar putea fi un avertisment dat Chişinăului. Dacă nu stă ascultător, cu mîinile la spate, conflictul îngheţat poate fi reaprins oricînd. Să fie Batalionul cazac al Bugeacului un instrument de şantaj al Rusiei împotriva Chişinăului, o forţă care poate dezechilibra situaţia din Republica Moldova? Putin poate nega foarte simplu că nu are amestec. Numai că prezenţa lor răspîndeşte teamă în teritoriu, luînd în calcul situaţia Moldovei anilor ’90, cînd au luptat de partea ruşilor transnistreni şi a găgăuzilor, împotriva românilor moldoveni. Potrivit astrologilor, precedenţii ani ai Şarpelui au adus atacul japonez de la Pearl Harbour (1941), demonstraţiile zdrobite în sînge din piaţa Tienanmen(1989) şi atentatele din 11 septembrie (2001).

Dăm pagina mai departe, în Cipru. Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea consideră că ţara sa „ar trebui să se retragă din Uniune, pe motiv că tot se va destrăma în viitor. Economiile Spaniei, Portugaliei şi Italiei sunt în prezent în pericol. Iar dacă economia Italiei va fi distrusă precum economia noastră, UE nu va rezista. Persoanele care conduc Uniunea Europeană şi în special cei care iau decizii în aşa-numita troică nu înţeleg multe lucruri, iar asta conduce la colapsul UE”, a explicat arhiepiscopul Chrysostomos, citat de agenţia RIA Novosti. Nu numai că nu înţeleg. Sînt interesaţi să-i dea un aparent calm politic şi diplomatic. Însă straturile profunde sînt agitate moralmente de stăpînirea prin constrîngere, mai cruntă decît în Evul mediu, opresivă pînă la anularea aproape a tuturor drepturilor civice, şi care a generat descreşterea catastrofală a autorităţii statelor. Cum bîlciul din înalta spiritualitate a valutelor nu se mai sfîrşeşte, să ne pregătim de parastasul băncilor! E unica soluţie! Cu toate că Medvedev califică drept abuz şi hoţie închiderea paradisului bancar din Cipru. Uite că cineva le mai trage clapa ruşilor, dar şi miliardarilor noştri de carton! „În Europa, sunt reguli clare cu privire la restructurarea băncilor”, a declarat Clemens Fuest, preşedinte al Centrului pentru Cercetare Economică Europeană din Manheim. Le fie ţărîna uşoară băncilor! Dispariţia lor va extirpa cancerul omenirii. În concluzie, bravo românilor care îşi retrag puţinii bani din conturi, ca să nu rămînă fără coşciug şi praznic de înmormîntare. Şi aşa, Sănătatea, cu fracturi la cap şi la membrele superioare, a fost băgată în spital de măsurile aberante ale noului ministru. Românii s-au săturat de bancherii lacomi şi de scandalurile politicienilor. De fapt, politica e atît de simplă! Cine prinde un loc mai în faţă, e cîştigat. Hai să furăm cît mai mult, iar cetăţenilor le spunem că au democraţie şi criză. Aşadar, criza rămîne pe mai departe planul deştept împotriva ţărilor „eliberate” şi apoi ocupate hoţeşte de bancheri şi corporatişti. „Oamenii de ştiinţă” au făcut din cămătărie o adevărată cultură bancară, iar marii finanţişti ai planetei au pus în practică ştiinţa războiului economic. Cei cîţiva termeni: bancheri, împrumut, dobîndă, scadenţă, penalizări, executare silită, recuperatori, au căpătat conotaţii „academice”. Ce premii li se cuvin părinţilor acestor ştiinţe pentru realizările măreţe? Păi, cătuşele şi gratiile.

Hai să-l citim încă o dată pe Caragiale! Vom înţelege că Mitică e mahalagiul şmecher din politică, nu românul din popor, ca entitate umană şi intelectuală, românul muncitor şi răbdător, plătit cu cîţiva lei, adică, cele mai mici salarii din uniune, şi delapidat în euro de toate companiile de servicii, stors de cele mai numeroase şi mai mari taxe, comparativ cu statele integrate. Cei care slăvesc şi cîntă ode organismelor internaţionale şi uniunilor de interese, chiar nu ştiu cu se mănîncă Protocoalele de la Toronto. Ignoranţa îi face să nu simtă lanţurile care-i zădărnicesc în libertate controlată, în care trăiesc precum puii din crescătorii, injectaţi cu hormoni şi antibiotice, spre a putea fi livraţi mai repede în galantarele marcheturilor. Lanţurile omenirii sînt grele, lanţul trofic al stăpînirilor a rănit şi a ucis independenţa atîtor state. Cine are curajul să-şi pună întrebări, se va lovi de mecanismele noului model de sclavagism.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: