OMUL SFINŢEŞTE LOCUL!

de Sergiu GĂBUREAC

Posesor a peste 8.000 de ilustrate, din care peste 1.500 cu imagini din jud. Alba, Cristian-Florin Bota le-a pus în valoare în monografii prin care a redat trecutul localităţilor Teiuş şi Vinţu de Jos, la care se adaugă lucrarea Colecţii şi colecţionari. Oameni şi locuri din judeţul Alba: colecţia Cristian-Florin Bota.

1016195_476167712471863_1519954067_nRecent, am primit ediţia a doua, revăzută şi adăugită a monografiei-album Odinioară în Vinţu de Jos.

Prietenul nostru a avut parte şi de primari destoinici, care şi-au depășit condiţia de mărunţi politicieni, fiind conștienţi de importanţa consemnării trecutului loclaităţilor în care au fost aleşi. Meritul este cu atât mai mult cu cât aceste localităţi sunt centre de comună rurală.

În această privinţă, a valorificării trecutului vizual (cartofil), au de unde învăţa primarii din multe muncipii, centre de judeţ sau preşedinţi de consilii judeţene.

O altă masivă lucrare de referinţă este O cronologie a Caselor de Ajutor Reciproc, poate cea mai completă dintre cele scrise în România pe acest subiect, scoasă, ca şi albumele amintite, în condiţii grafice deosebite şi cu un bogat material iconografic, inclusiv cartofil.

Cartofilia românească, prin cercetătorii ei, se impune cu forță în redarea trecutului bunicilor şi părinţilor noştri, dintr-o perioadă când România era cu adevărat racordată la Europa.

FELICITĂRI autorului, precum şi celor care i-au înţeles perfect intenţiile, din partea Comisiei LITERATURĂ şi CERCETARE a Federației Filatelice Române!

La cererea mai multor colecţionari trimit, ataşat, datele solicitate privind FFR. Nu mie trebuie să-mi reproşaţi că nu sunt pe site. Eu ştiu că sunt.

PIATRA-NEAMŢ VĂ AŞTEAPTĂ!

accesaţi BLOGUL LUI GĂBU: http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Mi-am cumpărat deja biletele de tren pentru Piatra-Neamţ.

Ne vedem vineri seara, de la ora 19, la Casa Paharnicului, pentru stabilirera detaliilor din ziua următoare: simpozion, târg, excursie, masă festivă…

Contact: Viorel Nicolau viorel_nicolau@yahoo.com

1017450_476168165805151_1679370964_n

Toate bune!

Organizaţii filatelice membre ale Federaţiei Filatelice Române [Document PDF]

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: