VOLUNTAR LA PRONIA DIVINĂ

foto_Amza Jucan_crop

de Mihai Constantin RADU

În rugăciunea de sfeştanie se spune: „Cel ce ai binecuvântat casa lui Putifar cu venirea lui Iosif”. Ştim că acest dregător Putifar ajunge al doilea om ca putere în Egipt. Deci, în care mod se manifestă binecuvântarea? Printr-un administrator bun. Prin urmare, darul unei instituţii sunt oamenii care o alcătuiesc.

Mihai Constantin Radu

Mihai Constantin Radu

În peregrinajul meu prin viaţă m-am „izbit” de acest „furnicar”, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, unde am constatat că se concentrează, împreună cu activitatea noastră pentru semenii noştri, şi dorinţa divină de a îmbunătăţi şi ajuta omul: „Tatăl meu până acum lucrează; şi Eu lucrez” (Ioan 5:17). Aşadar, Biblioteca Judeţeană din Baia Mare săvârşeşte acest act de păstrare şi înmulţire a valorilor cultural-spirituale, hrănind sufletele semenilor şi, prin aceasta, dând lui Dumnezeu „ale Sale dintru ale Sale”.

Această structură culturală a bibliotecii este un pilon al identităţii poporului român, „născut creştin”, cum spunea istoricul Mircea Păcurariu, şi un factor de formare, mai ales a generaţiei tinere, pentru care doresc şi eu să lupt.

foto_Delia Florea_BibliotecaVenirea mea ca teolog aici a fost facilitată şi de descoperirea unui colectiv frumos şi la propriu, şi la figurat, care păstrează buna-cuviinţă şi întrajutorarea, dar şi faptului că – afirm cu tărie acest lucru – într-o oarecare măsură Dumnezeu lucrează asupra instituţiei, datorită celor care o administrează, care sunt în fruntea ei şi care păstrează o legătură vie de credinţă. Toate acestea constituie un mediu şi un motiv excepţional pentru voluntariat.

Aşadar, doresc să mulţumesc Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” pentru că m-a asumat şi Maicii Domnului pentru că acest lucru s-a întâmplat în Postul Adormirii Ei.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: