„2*Style” sau două domniţe de seamă ale oraşului Rivulus Dominarum

foto_Gelu Dragos

de Gelu DRAGOŞ

Băimărenii care vizitează Biblioteca Judeţeană au parte de stil, frumuseţe, ingeniozitate şi multă culoare oferită de pictoriţele Marinela Căluşeru şi Adela David, două frumoase „domniţe” ale Băii Mari şi ale şcolii de pictură contemporană!

Expoziţie de pictură „2*Style” din holul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” inaugurată în data de 18 martie, unde expun Marinela Căluşeru şi Adela David, a avut parte de un public numeros, select şi cunoscător al fenomenului.

Au vorbit despre lucrările expuse: dr. Ştefan Mariş din partea Centrului Creaţiei, prof. Virginia Paraschiv din partea revistei „Porţile Nordului”, Ştefan Selek din partea gazdelor, prof. Felician Săteanu şi semnatarul acestor rânduri.

Un moment inedit a fost atunci când au cântat şi ne-au încântat prof. Dragomir Ignat şi prof. Ion Profeanu.

Despre mai tânăra Adela David, să spunem că a avut expoziţii personale sau de grup atât în ţară, cât şi străinătate: Baia Mare, Borşa, Cluj-Napoca, Bucureşti, Bulgaria („Balcic – fără frontiere”), Italia („Ex-alt new art” – Milano) ori India (Anokhi Hyderabad).

Referitor la evenimentul cultural de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, doamna Marinela Căluşeru (care e plecată în capitala de suflet a ardelenilor, Alba Iulia, la o nouă provocare artistică!) mi-a declarat, în exclusivitate: „2*Style e o formă restrânsă a 4*Style. Am recurs la acest format din cauza lipsei de spaţiu expoziţional. Dar, ştii cum se zice, tot răul spre bine, întrucât am ajuns la concluzia că e o formulă foarte bună, motiv pentru care de acum încolo nu voi merge pe grup, ci de la două până la patru persoane. Referitor la ceea ce vedeţi, este o expoziţie de pictură în diverse abordări, diferite stiluri şi culori. Mă bucur că expun alături de mai tânăra Adela David. Sper să placă publicului şi vizitatorilor, deoarece expoziţia va fi deschisă până în data de 28 martie, prin amabilitatea conducerii Bibliotecii Judeţene, a domnului director Teodor Ardelean!”

One Response to „2*Style” sau două domniţe de seamă ale oraşului Rivulus Dominarum

  1. TRAE spune:

    Expoziţia Adelei , o declaraţie de nemurire a sufletului tânăr . Vise de adolescent încărcate de îndoieli şi ridicate de pete luminoase de speranţa , sărite la extreme de pasteluri si fonduri întunecate .
    Inocenţa păstrează jocul, iar diagonalele ascendente şi aripile subliniază foamea de ceruri deschise. O adolescenţă în care natura te pune sa meditezi hodinit şi înţelept ca plaiurile Maramureşului, ca mai apoi tendinţa de zbor sa te pună pe foc dând uitării pilda lui Icar . Bineînţeles că nu lipsesc visurile necontrolate, dar subconştientul frumos al Adelei nu uită să strecoare câte un jalon de ieşire către Creaţia Frumoasă .
    Da , nu este nevoie de cantitate ca sa faci o declaraţie ! Adela a făcut-o simplu si frumos si ne –a transmis : „ SUNT VESNIC ADOLESCENTA CU SUFLETUL VIU SI TREAZ! „

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: