Happy Mother’s Day!

de Puiu POPESCU

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14401

foto_57„A mother is she who can take the place of all others but whose place no one else can take” (O mamă e acea persoană care poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită cu nimeni) – Cardinal Mermillod

În această parte de lume [n. r.: Canada], în a doua duminică din luna mai, anul acesta la 10 mai, se sărbătoreşte Mother Day / Ziua Mamei.

O serbăm şi noi, am serbat şi 8 Martie; de altfel, Ziua Mamei ar trebui să o sărbătorim în fiecare zi

Deloc întâmplător, pentru că femeia, frumuseţea şi misterul ei, curajul, puterea şi gingăşia-i – şi, în special, ipostaza ei maternă – apar ca o recunoaştere a esenţei vieţii pe care o poartă, a germenului perpetuării şi continuităţii sădit în ea, a forţei telurice rodnice cu care este asociată din îndepărtate vremuri mitice şi din care îşi trage seva renaşterea naturii, înflorirea.

Fără îndoială, nici o sărbătoare profană nu este atât de nobilă ca aceasta, în care gândurile şi sentimentele noastre se deschid fără echivoc spre „cele mai iubite dintre pământence”.

Mamele, bunicile trebuie să primească din parte-ne micile semne ale afecţiunii, respectului şi recunoştinţei.

În aceste zile, în ochii noştri strălucesc lacrimi de bucurie, fie că venim înspre sărbătorite cu puritatea şi sinceritatea copiilor pentru care mama e încă întreaga lume, fie că o facem cu înţelegerea pe care ne-o dă întâlnirea noastră proprie cu încercările vietii.

Şi parcă, uitându-ne înapoi, ne dăm tot mai bine seama că ele, soţiile şi mamele, sunt zămislite din neţărmurită răbdare, din dragoste fără limite şi fără condiţii, dintr-un ocean de lacrimi şi o constelaţie de zâmbete, din nesecată speranţă şi credinţă, din blândeţe mângâietoare şi înţelegere, dintr-un şir nesfârşit de renunţări, dintr-o vale însorită de aşteptare.

Şi ne dăm seama, o dată în plus, cât de bine ne-a fost şi ne e în preajma lor, cum ne-au modelat darurile lor, cum suntem ceea ce suntem datorită lor.

Ce mulţumire le-am putea aduce mamelor pentru veghea lor de o viaţă?
Cum ar fi trebuit să devenim noi ca să le ştim fericite?
Pentru că noi, împlinirea noastră, fericirea noastră sunt deplina lor fericire, iar promisiunea de a fi în fiecare zi mai buni, de a duce mai departe în noi frumuseţea lor e cadoul cel mai de preţ pe care-l pot primi.

Un gând în plus, de iubire şi recunoştinţă pentru mama, care este o binecuvăntată străbunică, pentru soţie, care este o fericită şi de mare ajutor bunică, şi pentru fiica noastră, o mamă iubitoare şi responsabilă.

Cu gândul la femeia-mamă, să aducem în fiecare zi, în inimi şi în suflete, o nouă lumină care să ne călăuzească paşii, trăirile către frumoase aduceri-aminte, ori spre o oază de fericire, către care toţi visăm.

Iar noi să oferim dragelor noastre, mame, bunici şi străbunici, flori de mulţumire şi recunoştinţă, flori de dragoste, flori de preţuire.

La mulţi ani, dragelor noastre mame! Happy Mother’s Day!

10 mai 2015

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: