Creşte concurenţa pentru admiterea în INM, Barou sau Notariat. Se lansează proiectul naţional „Jurist pentru România”

intensa1

COMUNICAT DE PRESĂ transmis de dr. Tănase Tasenţe

În contextul în care, anual, lupta pentru un loc în Magistratură devine din ce în ce mai acerbă, în 2014 rata de admitere fiind de doar 3,93%, Centrul de Training & Evenimente Juridice „Intensa” derulează, în perioada 15 iunie-30 august 2015, proiectul naţional „Jurist pentru România”, menit pregătească studenţii şi absolvenţii din ţară pentru viitoarea profesie în domeniul juridic.

Proiectul va cuprinde cinci cursuri intensive, care se adresează persoanelor dornice să devină judecători, procurori, avocaţi sau notari şi vor fi coordonate de profesori de drept renumiţi la nivel naţional şi chiar internaţional.

Pentru admiterea în Magistratură şi INM, se organizează un curs intensiv şi complet de pregătire, în lunile iunie şi iulie 2015, în Cluj-Napoca. Cursul va cuprinde şase module susţinute de cei mai buni experţi şi profesori din ţară, pentru a acoperi complet tematica examenului de admitere, conform cerinţelor de pe website-ul oficial al INM: drept civil, drept penal, procedură civilă, procedură penală, raţionament logic şi interviu.

intensa2

Pentru admiterea în Barou, se vor desfăşura, timp de şase weekenduri, cursurile intensive de pregătire, începând cu data de 1 august, în Cluj-Napoca. Acestea sunt configurate astfel încât, cei care doresc să devină avocaţi, să înţeleagă mai uşor modurile de elaborare şi de soluţionare ale subiectelor de concurs din anii anteriori şi totodată aduce o corecţie cunoştinţelor acumulate în timpul facultăţii aducând în acord reglementările actuale cu fundamentul de pregătire pe care orice absolvent de drept îl are.

De asemenea, până la sfârşitul lunii iunie, vor fi organizate cursuri intensive pentru examenul de admitere în Notariat, iar începând cu data de 4 iulie 2015, liceenii pot participa la cursurile de raţionament logic, care le vor uşura misiunea de a deveni studenţi la drept.

Comunicat de presa - Proiect Jurist pentru Romania-page-001„Dificultatea în a fi admis în aceste instituţii vine atât din faptul că numărul de locuri este tot mai mic de la un an la altul şi concurenţa tot mai mare, dar mai ales, din faptul că legislaţia se schimbă continuu, punându-i în dificultate pe cei care au studiat după vechile coduri. Aşadar, în ultimii ani ne-am preocupat să găsim cea mai eficientă modalitate pentru reuşita cursanţilor noştri, care să arate cel mai drept şi simplu drum către ţinta propusă – admiterea la INM, Barou sau Notariat. Astfel, pe baza experienţei cu sute de candidaţi la diferite examene de admitere în profesiile juridice, în special INM şi Magistratură din ultimii ani, am conturat o harta clară pe care acum suntem dispuşi să o împărtăşim cu viitorii noştri cursanţi, pentru a-i ajuta să îşi atingă scopul propus. Întrucât, Comunicat de presa - Proiect Jurist pentru Romania-page-002proiectul s-a dovedit un real succes în anii precedenţi, iar cursanţii noştri au o rată de admisie de patru ori mai mare faţă de ceilalţi candidaţi la examen, ne propunem ca în anii următori să ne extindem şi în alte oraşe şi să creştem de la an la an procentul de promovabilitate al cursanţilor noştri”, declară Ioana Neamţu, director al Centrului de Training şi Evenimente Juridice „Intensa” din Cluj-Napoca.

Cei interesaţi se pot înscrie pe website-ul proiectului, www.intensa.ro.

Centrul de Training & Evenimente Juridice „Intensa” este singura instituţie de training exclusiv juridic din ţară, cu experienţă în pregătirea a sute de participanţi pentru susţinerea examenelor de admitere în profesie, în special INM şi Magistratură, în ultimii trei ani. Cursanţii „Intensa” au o rată de promovabilitate de patru ori mai mare decât rata naţională.

Persoană de contact
Ioana Neamţu
Centrul de Training & Evenimente Juridice „Intensa”
director
nr. de telefon: 0729246950
e-mail: contact@intensa.ro
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: