Riscă să nu mai meargă niciodată, dacă nu se operează urgent

COMUNICAT DE PRESĂ, Asociaţia „Salvează o inimă”

_Elena Petica

Elena Petică

Elena Petică, o fetiţă de numai 6 ani, suferă de luxaţie neurologică de şold şi, deşi a trecut prin multe operaţii, problemele ei de sănătate nu s-au rezolvat. Acum, Elena riscă să nu mai mergă niciodată, dacă nu va beneficia de prima intervenţie chirurgicală la şoldul drept, iar suma de care are nevoie este de 23.500 de lei.

Din cauza malformaţiei la coloană, Elena Petică a avut o copilărie tristă, în care jucăriile au fost înlocuite cu o orteză purtată timp de trei ani, aproape toată ziua. În plus, luni de zile, Elena a fost imobilizată în gips, iar spitalul i-a fost a doua casă. Elena şi-a dorit mereu să devină o balerină de succes, iar salvarea ei stă în mâinile reputatului doctor Alexandru Thiery, de la Spitalul Monza din Bucureşti. Medicul a realizat, de curând, o premieră medicală în România, reuşind să opereze cu succes o pacientă de 14 ani, care suferea de scolioză dublă, asociată cu malformaţia măduvei spinării.

Doctorul Alexandru Thiery: „Indicaţia chirurgicală este certă: un pacient cu luxaţie neurologică de şold trebuie operat, pentru că altfel îşi va pierde mersul”

„Elena a avut un mielomeningocel, a fost operată la foarte scurt timp după naştere de colegul nostru neurochirurg, doctorul Sergiu Stoica, în cadrul Spitalului Marie Curie, cu o evoluţie din punct de vedere neurologic excelentă, însă cu un şold instabil, aşa cum sunt şoldurile neurologice. De ce sunt instabile: există un oarecare dezechilibru de tonus muscular la aceşti copii, indiferent că au boală spastică sau o boală flască. Mielomeningocelul este o boală flască, musculatura este în general moale, şoldul devine instabil şi, încet-încet, se luxează. Nu este displazia luxantă de şold pe care o ştim la nou-născut, ci şoldul se formează normal în viaţa intrauterină, dar, încet-încet, capul femural se subluxează din cauza unor forţe musculare dezechilibrate. Intervenţia este o operaţie relativ complicată, dar cu rezultate foarte bune, însă la pacientul neurologic există un risc de recidivă. Şolduri perfect operate, cu o acoperire excelentă a capului femural, pot să recidiveze, pentru că noi, din păcate, nu tratăm cauza. Nu avem cum să o tratăm! Acei neuroni prost formaţi în perioada embrionară nu pot fi înlocuiţi, şi ei nu vor inerva corect musculatura. Noi tratăm efectul problemei, iar cauza persistă, lucru care ar putea să ducă la recidivă. Totuşi, indicaţia chirurgicală este certă: un pacient cu luxaţie neurologică de şold trebuie operat, pentru că altfel îşi va pierde mersul”, declară dr. Alexandru Thiery, medic primar în ortopedie pediatrică la Spitalul Monza din Bucureşti.

Pentru a o ajuta să strângă toţi banii de care are nevoie, Asociaţia „Salvează o inimă” a demarat de urgenţă o campanie naţională de strangere de fonduri, pe platforma https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-petica/, unde oamenii cu suflet pot dona online, sau în conturile bancare ale mamei: RO58BRDE180SV73264951800 (lei) sau RO41BRDE180SV00372701800 (euro). Până la ora actuală, Asociaţia a reuşit să strângă aproximativ 20% din suma de care are nevoie până la jumătatea lunii septembrie.

Asociaţia „Salvează o inimă” a fost infiinţată pe data de 17 decembrie 2012 şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregatiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi, oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.

Persoană de contact
Vlad Plăcintă
preşedinte
Asociaţia „Salvează o inimă”
0752753540
Ionela Petică
mama Elenei
0727860837
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
office@pluscommunication.eu
0725.465.508

_elena_petica-page-001

_elena_petica-page-002

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: