Dumnezeu nu ne întrerupe niciodată când ne rugăm!

Ioan Neamtiude Ioan NEAMŢIU

Din cartea „Arta de a asculta ce spun cei din jurul tău şi succesul în viaţă” (Madelyn Burley-Allen), una dintre învăţăturile care se desprind este aceea că ascultându-l pe oricare interlocutor (şef, subaltern, coleg, orice persoană care vrea să-şi spună oful etc.), fără a-l întrerupe, fără a ne repezi să-i dăm răspunsuri sau sfaturi, suntem deopotrivă de câştigaţi – şi eu, şi el/ea, după caz – în sensul că fiecare ne vom pune ordine în gânduri şi vom găsi multe dintre soluţiile la problemele care ne frământă. Ceea este însă important este faptul că preopinentul nostru, dintr-o persoană agitată şi nesigură, va dobândi o stare de bine şi încredere în sine. De cele mai multe ori, oamenii nu au nevoie de sfaturile şi soluţiile noastre – pe care ne grăbim cu o voluptate deosebită să le oferim, dar fără să ne pese prea mult, în fond, de ei, sufleteşte –, ci doar să-i ascultăm.

De aici, concluzia mea: dacă în urma rugăciunii dobândim o stare de bine şi de linişte, este semn că Dumnezeu ne-a ascultat. În fond, Dumnezeu nu ne întrerupe niciodată când ne rugăm! Atenţie însă: am spus de ascultarea rugăciunii. Împlinirea ei depinde şi de alţi factori. Practicanţii şi bunii rugători ştiu la ce mă refer.

Doamne, ajută-ne!

2 Responses to Dumnezeu nu ne întrerupe niciodată când ne rugăm!

  1. Neamtiu Ioan spune:

    Apreciind, totusi, intentia sincera (a doamnei Jucan) in publicarea acestui gand (care s-a dorit cvasiparticular, in sensul ca am vrut sa-l trimit, doar, pe e-mail, colegilor), trebuie sa fac precizarea ca nu acesta este titlul, initial si intregitor al sensului al acestui minimaterial, ci: CUM NE DAM SEAMA CA DUMNEZEU NE-A ASCULTAT RUGACIUNEA? Cred ca este un pic de diferenta!

    • Angela Jucan spune:

      „Barăm, până la sfârşitul vieţii noastre, seminţele de bine administrate de divinitate în noi. N-am făcut pact cu diavolul, poate, dar nici cu noi înşine, suficient. Din păcate, aflăm prea târziu că există trofee şi pentru mimici sincere.” (Alin Leş, „Psihologie şi «ştiinţa răului»”, Presa Universitară Clujeană, 2014, p. 28-29.))

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: