Agenda săptămânii 21-26 septembrie 2015 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

Biblioteca Judeteana PETRE DULFU Baia Mare

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

de Ştefan SELEK

Luni, 21 septembrie
ora 15, sala de conferinţe
Filiala Maramureş a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) sărbătoreşte Ziua Naţională a Contabilului Român
Prilej de aniversare pentru toţi profesioniştii contabili din România. Membri ai CECCAR sau angajaţi în diverse ramuri ale economiei, cu toţii vor sărbători în 21 septembrie a.c. cea de-a XI-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român. Evenimentul este sărbătorit în mod unitar în toată ţara, sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea imaginii, intereselor şi rolului contabilului într-o economie de piaţă concurenţială.
Preşedinte CECCAR Maramureş – conf. univ. dr. Constantin Cucoşel

afis_biserici_de_lemn_din_transilvania_bm-2015ora 14, Salonul artelor
Va avea loc vernisajul expoziţiei colective de fotografie „Biserici de lemn din Transilvania”, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în colaborare cu instituţia similară din Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.
Expoziţia poate fi vizitată la Salonul artelor în perioada 21 familia_-_celula_de_baza_afisseptembrie – 2 octombrie.

ora 17, Salonul artelor
Se va desfăşura conferinţa susţinută de Antoine Renard, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Familiilor Catolice din Europa, cu titlul „Familia, celula de bază a societăţii – o miză politică”.
Organizatori: Asociaţia Familiilor din România în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

Marţi, 22 septembrie
ora 13, sala de conferinţe
Patrimoniul oraşului Baia Mare
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, secţia Împrumut carte pentru adulţi, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, organizează o activitate cu titlul Patrimoniul oraşului Baia Mare, pentru a marca Ziua Europeană a Patrimoniului. Subiectul propus este „Patrimoniul industrial al oraşului Baia Mare” şi va fi prezentat de muzeograf Lucia Pop.
La discuţii vor participa elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” coordonaţi de prof. Maria Bolchiş.
PRECIZARE. Activitatea cu titlul Patrimoniul oraşului Baia Mare va avea loc marţi, 22 septembrie, în sala de conferinţe, de la ora 13.00 (în loc de ora 12.00, cum era prevăzut iniţial).

ora 17, sala de conferinţe
afis_cantareata_chealaTrupa de teatru amator în limba română „M.E.E.M.”, din cadrul Centrului Cultural Carei, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, vă invită cu drag la spectacolul de teatru „Cântăreaţa cheală”, adaptare după cunoscuta piesă a lui Eugen Ionescu.
În distribuţie liceenii: Dan Coşarcă, Adina Doiciar, Iulian Lucuţa, Gabriela Marincaş, Nagy Evelin, Claudian Şiman. Coordonator: Adrian Ştefănuţi.
Spectacolul este organizat de Direcţia de Cultură Carei şi Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Vă aşteptăm cu drag!

Miercuri, 23 septembrie
ora 14, sala de conferinţe
Va avea loc o nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, organizat de poetul Nicolae Scheianu în colaborare cu invitaţi de la Vişeu de Sus.

Sâmbătă, 26 septembrie
ora 13, sala de conferinţe
Manifestarea „Cărţile anului”
Organizator: Asociaţia Scriitorilor Baia Mare şi revista „Nord literar”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: