Joi şi vineri (15-16 oct. 2015) la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

Biblioteca Judeteana PETRE DULFU Baia Mare

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

de Ştefan SELEK

Joi, 15 octombrie
ora 11, Salonul artelor
Societatea Judeţeană de Medicina Familiei (preşedinte: dr. Gheorghe Lascu) în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie organizează cursul de perfecţionare medicală „Instruire a medicilor de familie în vederea depistării precoce a depresiei la adulţi”.
Programul de formare se desfăşoară în cadrul Programului Naţional de Sănătate Mintală şi Profilaxie în Patologia Psihiatrică al Ministerului Sănătăţii, unul dintre obiectivele principale ale acestuia fiind prevenirea depresiei şi a suicidului în populaţia din România.
Cursul este gratuit şi va fi creditat de Colegiul Medicilor din România cu credite de Educaţie Medicală Continuă. Fiecare medic interesat să participe la acest curs, va completa documentele cerute (lista de prezenţă şi datele de contact) de către Centrul Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, coordonatorul tehnic al Programului Naţional de Sănătate Mintală şi Profilaxie în Patologia Psihiatrică.

Afis DRAM si Toponimieora 13, sala de conferinţe
Va avea loc lansarea cărţilor „Dicţionar de regionalisme şi arhaisme din Maramureş”, autor Dorin Ştef, ediţia a 2-a, şi „Toponimie maramureşeană. Valea superioară a Vişeului”, autor: Adelina Emilia Mihali.
Prezintă:
prof. univ. dr. Vasile Frăţilă (Universitatea de Vest Timişoara)
prof. univ. dr. habil. Oliviu Felecan
conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaş
cercetător ştiinţific dr. Ştefan Vişovan

Vineri, 16 octombrie
ora 13, sala de conferinţe

Afis Studii si alte scrieri - Dumitru IugaVa avea loc lansarea cărţii „Studii şi alte scrieri”, de Dumitru Iuga şi vernisajul expoziţiei „Măiastra-25”.
Volumul cuprinde studii de istorie, etnografie, folclor, creaţii, interviuri – care valorifică activitatea depusă pe tărâm cultural de domnul Dumitru Iuga, prin care autorul îşi aduce o contribuţie la cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural maramureşean, bazată pe activitatea sa în acest domeniu.
Expoziţia va cuprinde un scurt istoric a activităţii Asociaţiei „Măiastra” a Tinerilor Artişti (1976-1990) şi revista internaţională de arte „Măiastra” redactată, în 1990, de Dumitru Iuga (sub pseudonimul Ion Bogdan), în colaborare cu pictorul Mihai Olos, precum şi alte publicaţii realizate.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: