2.500 de elevi participă la „Ora de educație rutieră”

Ora_de_educatie_rutiera_1

COMUNICAT DE PRESĂ – Plus Communication ; Poliția Locală Sector 3 București

Asociația Profesională a Politiștilor Locali „Alexandru Ioan Cuza” derulează, în perioada 16-20 noiembrie 2015, în 32 de școli gimnaziale din București, o nouă ediție a proiectului „Ora de educație rutieră”. Programul educațional își propune să conștientizeze elevii cu privire la problemele care pot apărea pe timpul deplasărilor în spații rutiere și să le îmbunătățescă acestora cunoștiințele privind regulile de circulație în calitate de pieton în mediul urban.

Proiectul a fost inițiat de Asociația Profesională a Politiștilor Locali „Alexandru Ioan Cuza” și Poliția Locală Sector 3, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 – București, Inspectoratul Școlar București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București) și Asociația „Împreună Pas cu Pas”.

Ora_de_educatie_rutiera_2

La prima ediție a proiectului, cea de anul trecut, specialiștii în educația copiilor au realizat un studiu anterior demarării programului educațional, din care a reieșit că trei din patru elevi nu știau cum trebuie să circule corect pietonii în orașe. După implementarea programului de educație rutieră, studiul de impact a demonstrat că aceiași elevi chestionați au fost cu 13,66% mai pregătiți în materie de trafic. În ediția din acest an, publicul-țintă a crescut de la 1.100 la 2.500 de elevi, iar în anii viitori se va extinde și la nivel național.

Ora_de_educatie_rutiera_3

Cursurile practice au o durată de 50 de minute, sunt concepute astfel încât să-i stimuleze pe elevi să participe activ și vor fi susținute de opt echipe formate din câte doi polițiști locali și trei studenți ai Facultății de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București), în 80 de clase din cele 32 de școli implicate în proiect. Pe tot parcursul proiectului, vor fi împărțite în trafic 15.000 de fluturași informativi, având drept scop conştientizarea şoferilor, vor fi implicați 30 de polițiști locali, 100 de cadre didactice, 25 de studenți, cinci instituții publice și două organizații nonguvernamentale.

Ora_de_educatie_rutiera_4

„După succesul de care s-a bucurat, în 2014, «Ora de educație rutieră», în rândul a 1.100 de elevi, am decis ca în acest an să mărim publicul-țintă la 2.500 de elevi și să extindem proiectul în 32 de școli gimnaziale din București. Considerăm că un astfel de program de educație nonformală este foarte util pentru elevi, deoarece îi încurajăm să adopte o atitudine vigilentă și responsabilă în trafic. În țara noastră, derularea unui astfel de proiect este cu atât mai importantă, cu cât rapoartele Comisiei Europene relevă faptul că ocupăm locul secund în Uniunea Europeană, în ceea ce privește numărul de morți din accidente rutiere, cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori. Am reușit să aducem la aceeași masă instituțiile abilitate ale statului, mediul academic și societatea civilă, și ne punem de acord cu privire la organizarea acestui program educațional în școlilele românești, iar la edițiile viitoare ne dorim să-l extindem și la nivel național”, declară Liviu Zorilă, manager de proiect.

Website-ul oficial al proiectului „Ora de educație rutieră” este www.oradeeducatierutiera.ro.

Persoană de contact
Liviu Zorilă – manager de proiect
șef birou
Managementul proiectelor
dir. gen. Poliția Locală Sector 3
0736.000.737
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: