Un copil de nouă luni va auzi pentru prima dată graţie unei campanii derulate exclusiv online

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia „Salvează o inimă” ; Plus Communication

Matei TeodorÎn urma unei campanii umanitare desfăşurate exclusiv online, în perioada 1 septembrie – 5 noiembrie a.c., Asociaţia „Salvează o inimă” a reuşit să strângă fondurile necesare, în valoare de 21.000 de euro, pentru operarea lui Matei Teodor. Băieţelul, în vârstă de nouă luni, suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă şi, graţie celor peste 4.600 de persoane care au aderat la campania online, acesta va fi operat la începutul anului următor.

Doctorii îi vor introduce un dispozitiv electronic, denumit implant cohlear, care transformă stimulul sonor în impulsuri nervoase şi-l va ajuta pe Matei să audă pentru prima data în viaţă. Potrivit audiologului Anca Modan, operaţia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct în receptorul nervos din urechea internă (denumit cohlee) şi ataşarea unui computer miniatural la suprafaţa cutiei craniene, în zona urechii, sub piele. Auzul poate fi recuperat până la un grad destul de ridicat, însă esenţială este învăţarea, desluşirea sunetelor şi vorbirea, care presupun un efort intens, continuu, care poate dura, în funcţie de caz, şi câţiva ani de zile.

„Au fost momente în care mi-am pierdut orice speranţă că Matei al meu o să aibă o viaţă normală. Speranţa a venit într-o secundă, când Asociaţia „Salvează o inimă” a confirmat că va iniţia campania online de strângere de fonduri. După puţin timp de la începerea ei, am văzut cum sute de oameni au început să doneze pentru băieţelul meu şi am primit zeci de telefoane de încurajare. Parcă am simţit un val de energie care m-a făcut să lupt până la capăt. Acum suntem foarte nerăbdători ca Matei să fie operat şi abia aşteptăm să ne audă vocile şi să zâmbească la auzul lor”, declară Ana Maria Teodor, mama lui Matei.

Asociaţia „Salvează o inimă” a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012 şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi, oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.
Persoană de contact
Vlad Plăcintă
preşedinte
Asociaţia „Salvează o inimă”
0752753540
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: