Strigătul de ajutor al mamei cu un copil născut fără vedere: „Nu concep ca Dragoş al meu să nu ne vadă chipul niciodată. Doamne, fă o minune!”

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia „Salvează o inimă” ; Plus Communication

Dragos SzaboNăscut prematur, Dragoş Szabo, acum în vârstă de un an şi trei luni, suferă de o afecţiune care îl condamnă să trăiască în întuneric. Incubatorul, aparatul care trebuia să-l întărească şi să-l pregătească pentru o copilărie plină de bucurie şi iubire, s-a dovedit un duşman pentru ochii lui, iar acum riscă să nu îşi mai poată vedea părinţii niciodată.

Medicii români l-au diagnosticat cu retinopatie de prematuritate de grade 4B şi 5, iar această afecţiune foarte avansată i-a lăsat neputincioşi pe mulţi medici din ţară şi din străinătate. Singurii care s-au declarat încrezători că Dragoş îşi poate recupera vederea sunt medicii de la Spitalul „William Beaumont” din Detroit (Statele Unite ale Americii), care au mai operat cu succes şi alţi copii din România cu afecţiuni asemănătoare. Cu toate acestea, doctorii americani recomandă ca pacientul să ajungă pe masa de operaţie până în data de 13 ianuarie 2016, altfel şansele de recuperare scad vertiginos. Suma necesară pentru intervenţia chirurgicală este de 36.000 de euro, iar Asociaţia „Salvează o inimă” a iniţiat deja, la începutul lunii decembrie, o campanie umanitară derulată în mediul online, la nivel naţional şi internaţional. Până la ora actuală, peste 1.200 de persoane cu suflet bun au răspuns afirmativ la apelul umanitar, platforma înregistrând peste 11.000 de euro donaţi. La această sumă strânsă se adaugă şi cei peste 10.000 de euro pe care părinţii i-au primit în conturile personale. Dragoş mai are nevoie de aproximativ 15.000 de euro, deci mai puţin de jumătate din suma totală.

Persoanele care vor să înfăptuiască o minune în familia lui Dragoş, mai ales că se apropie Sfânta Sărbătoare a Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, o pot face pe platforma de donaţii online a Asociaţiei „Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/dragos-szabo/ (card, paypal şi contract de sponsorizare – persoane juridice) sau prin trimiterea unui SMS de 2 euro, la numărul 8832, cu textul „Dragoş”.

„Este o durere foarte mare pentru o mamă să ştie că bebeluşul lor nu îi poate vedea chipul. Totul s-a petrecut la naştere, Dragoş fiind născut cu două luni înainte de termen, iar incubatorul care trebuia să-i fie prieten şi să-l înzdrăvenească i-a afectat grav ambii ochişori. Suntem foarte îngrijoraţi, mai ales că medicii ne-au spus că dacă întârziem operaţia, afecţiunea va fi ireversibilă, iar băieţelul nostru va rămâne orb toată viaţa. Credem foarte mult în Dumnezeu şi în minunile pe care le face în fiecare zi, iar foarte mulţi oameni cu suflet ne sună zilnic şi ne ajută cu puţinul pe care îl au. Nu mi-a venit să cred că într-un timp record, graţie campaniei iniţiate de prietenii de la Asociaţia „Salvează o inimă”, am reuşit să strângem peste jumătate din suma pe care va trebui s-o plătim pentru intervenţia chirurgicală. Mai este puţin timp până la operaţie, iar inima mea bate din ce în ce mai tare, deoarece nu concep ca fericirea vieţii noastre să nu ne poată vedea niciodată în viaţa asta. Vă rog, ajutaţi-ne! Viaţa puiului nostru depinde de voi!”, este strigătul disperat de ajutor al Anei Maria Szabo, mama lui Dragoş.

Asociaţia „Salvează o inimă” a fost înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregătiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel, împreună, să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi, oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.
Persoană de contact
Vlad Plăcintă
preşedinte
Asociaţia „Salvează o inimă”
0752753540
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: