Brândușa Răileanu: „Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume” (editor: Lidia Vianu)

Brandusa Raileanu_coperta

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei

anunță publicarea volumului

Brândușa Răileanu
Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume
ISBN 978-606-760-035-3; 978-606-760-037-7; 978-606-760-036-0; 978-606-760-034-6
editat de
Lidia Vianu

Die Gedanken sind frei

Cu patru zile mai mare decât T. S. Eliot și cu doisprezece ani mai tânăr decât Brâncuși, Dimitrie Ghiață s-a născut în Regatul României. A pictat sub comunism de parcă nu ar fi existat comunism. S-a însurat cu Aurelia – creatoare de tapiserii la fel de liberă de orice compromis cu ideologia totalitarismului. România a căzut sub comunism în anul 1944, când amândoi se aflau nel mezzo del camin.

Contemporary Literature Press publică astăzi patru volume retrospective despre opera lor. Aceste volume cuprind nenumărate picturi și tapiserii extraordinare – adevărate miracole de forță și culoare. Din ele se desprinde imaginea adevărată a României: așa cum a fost și mai este încă.
Publicăm mare parte din opera lor – împreună cu documente edificatoare pentru viața lor – cu un scop. Desigur, imaginația lor frumoasă ar fi fost un motiv suficient. Sperăm însă că, pe lângă ea, cititorul va percepe frumusețea și verticalitatea vieții lor – eleganța acestor două inteligențe prizoniere în „coșmarul” istoriei, cum l-a numit James Joyce.

Lidia Vianu

Brândușa Răileanu: Retrospectiva Dimitrie și Aurelia Ghiață. În patru volume, editate de Lidia Vianu, s-a lansat oficial joi, 11 februarie 2016 și poate fi consultată și descărcată din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/dimitrie-aurelia-ghiata.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați editurii, lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu