Șase copii grav bolnavi, salvați de o asociație dintr-un sat

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația „Salvează o inimă” ; Plus Communication

Asociatia_salveaza_o_inimaÎn urma campaniilor umanitare desfășurate exclusiv în mediul online, Asociația „Salvează o inimă” a reușit să strângă, de la începutul anului, fondurile necesare pentru salvarea a șase copii cu malformații grave. Campaniile de strângere de fonduri, intitulate sugestiv „Să fim oameni!”, s-au derulat în rețelele sociale online și pe www.salveazaoinima.ro, iar zeci de mii de oameni s-au alăturat inițiativei, ducând mesajul mai departe și donând din puținul pe care îl au, pentru a le oferi o șansă la viață copiilor.

Primul care a fost operat este un băiat de numai șase luni, pe nume Cosmin Iulian Rădulescu, născut cu o malformație gravă a inimii, care-i punea viața în pericol. Operația a avut loc în data de 19 ianuarie 2016, la o clinică din Grecia, totul decurgând foarte bine, iar copilul fiind, în prezent, în afara oricărui pericol.

În aceeași zi a mai fost operat Gabriel Răzvan Fara, în vârstă de opt ani și jumătate, la Spitalul Monza. Băiatul s-a născut cu trei boli ale inimii: defect septal ventricular, defect septal atrial și insuficiență tricuspidiană. Intervenția chirurgicală a fost realizată de dr. Mircea Cotul, anestezist a fost dr. Antonela Mureșan, iar malformațiile au fost corectate în totalitate.

O săptămână mai târziu, Andrei Emil Mihalcea, un băiat de 12 ani și două luni, care trăiește într-un centru special pentru copiii cu dizabilități, a fost operat pe cord deschis la Spitalul Monza. Andrei s-a născut cu trei malformații ale inimii, care necesitau intervenție chirurgicală, dar care a fost amânată până la această vârstă. După operația efectuată de doctorul Mircea Cotul, toate cele trei malformații au fost reparate în totalitate, iar evoluția sa medicală a fost foarte bună.

Viața unui alt copil a fost schimbată radical după alte două săptămâni. Este vorba de Gabriel Sitnic din Republica Moldova, în vârstă de doar un an și jumătate, care s-a născut cu o malformație gravă a inimii și care a primit indicație din partea doctorilor de a fi operat urgent pe cord deschis. Părinții au decis să fie operat la Spitalul Monza, intervenția chirurgicală având loc în data de 9 februarie 2016. După două zile de spitalizare în terapie intensivă, a urmat recuperarea, iar medicii au constatat o evoluție foarte bună a stării de sănătate. Gabriel a fost externat la opt zile de la operație, complet vindecat, fără tratament și fără restricții la efort în viitor.

Mediul online românesc a mai reușit încă o minune, donând pe platforma Asociației „Salvează o inimă”, în doar patru zile, suma de 10.000 de euro pentru salvarea Dariei Dima. În data de 24 februarie 2016, fetița de trei ani a fost operată pe creier, pentru extirparea unei tumori care îi punea viața în pericol. Intervenția chirurgicală a fost efectuată la Brain Institute, din cadrul Spitalului Monza, de către doctor Sergiu Stoica. Rezultatele operației au fost bune, iar Daria se poate bucura liniștită de copilărie alături de familia ei. În aceeași zi a fost operată și Bianca Maria Gherman, în vârstă de cinci ani și șapte luni, care suferea de defect septal atrial (DSA). Intervenția chirurgicală a fost realizată de dr. Mircea Cotul, la Spitalul Monza, iar fetița se recuperează rapid și sigur.

„A fost un început de an foarte bun și suntem încântați de toți oamenii care s-au mobilizat și au donat din puținul pe care îl au pentru salvarea acestor vieți. Într-adevăr, este foarte dureros când afli că există copii care se nasc cu malformații foarte grave, însă speranța reînvie când vezi că încă există umanitate și sunt mulți oameni dispuși să dea o mână de ajutor famiilor greu încercate. Românii, dar și străinii, au început să aibă mare încredere în noi, deoarece oferim transparență totală, sumele donate fiind contorizate în timp real pe platforma noastră de donații, care între timp a devenit și cea mai mare platformă de donații online din România. Luna martie va fi și ea una foarte plină pentru organizația noastră, urmând să fie salvați și alți copii, pentru care demarăm campanii umanitare, pe www.salveazaoinima.ro”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 60 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 500.000 de euro.
Persoană de contact
Vlad Plăcintă
președinte
Asociația „Salvează o inimă”
0752753540
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: