Duminică, Mamaia va găzdui Maratonul Nisipului

Daruieste aripi

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia Sportivă „SanaSport” ; Plus Communication

Duminică, 27 martie 2016, începând cu ora 10.00, staţiunea Mamaia găzduieşte a treia ediţie a MARATONULUI NISIPULUI – maraton care se desfăşoară integral pe nisip. La evenimentul internaţional vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât şi din străinătate, iar peste 100 dintre ei îşi vor capacita toate forţele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât şi crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinţi, cât, mai ales, pe copiii acestora. Competiţia este organizată de Asociaţia Sportivă „SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Conferinţa de presă va avea loc miercuri, 23 martie 2016, începând cu ora 12, la Restaurantul Harlequin din Mamaia.

La această ediţie, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă, şi anume scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa (de trei ori mai mare decât media europeană). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi destinate reconstrucţiei şi modernizării Secţiei de terapie intensivă nou născuţi şi a compartimentului de prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social „Dăruieşte primul zâmbet”, iniţiat de Asociaţia Dăruieşte Aripi.

Premii substanţiale pentru câştigători

Sponsorii competiţiei au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele şase categorii de vârstă şi premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit, la a doua ediţie, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) şi de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În acelaşi timp, premiate vor fi şi primele cinci familii clasate la crosul Family Run.

Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanţa – zona food, în perioada 25-26 martie 2016, în intervalul orar 10.00-22.00. Se mai pot face înscrieri doar vineri şi sâmbătă, la standul dedicat competiţiei, din Maritimo Shopping Center – zona Foodcourt.

Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Castrol, Belloto, Nutrilite, Fan Courier (sponsori principali), Medical On Group, Ciuc NaturRadler, Aqua Carpatica, Cris-Tim, Autokarma, Crama Darie, Dobre şi Fii, Maritimo Shopping Center, Adora Studio, Restaurant Harlequin, Zip Escort Poligon de Tragere, Dalgeco, Filicori Zecchini, Dina Mariage, Envirotech, Dobrogea.

Parteneri: RoClub Maraton, Bucharest Running Club, SmartAtletic

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanţei sportului pentru societate şi îmbunătăţirea condiţiei fizice şi a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanţa. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranţă pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din staţiunea Mamaia. Până în prezent, peste 1.500 de iubitori ai sportului au răspuns invitaţiei membrilor SanaSport şi au rezonat cu motto-ul Asociaţiei: „Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur şi simplu!” Pentru proiectele sale social-sportive, Asociaţia „Sanasport” a fost nominalizată la Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secţiunea Sport), ediţia 2016.

Persoană de contact
Daniel ANTONARU
preşedinte
Asociaţia Sportivă SANASPORT
0726.743.444
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: