Este hipnoza un lucru real sau o ficţiune?

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia Română de Hipnoză ; Plus Communication

Chiar dacă multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealtă magică, folosită în vrăjitorie, prin care cineva te poate manipula sau îţi poate face rău, specialiştii şi profesioniştii în domeniu demonstrează că hipnoza este atât un proces terapeutic, cât şi o stare. Hipnoza vine în beneficiul clientului, pentru a-l ajuta să obţină rezultatele dorite, fie că este vorba de vindecare şi însănătoşire sau despre atingerea scopurilor.

Eugen PopaÎn opinia specialiştilor, percepţia oamenilor despre hipnoză este, de cele mai multe ori, eronată, deoarece aceştia pun sub semnul egalului hipnoza cu lipsa de control sau, mai bine spus, cu cedarea controlului. „Bunăoară, când mergem la cinema şi urmărim cu atenţie şi intensitate un film, suntem hipnotizaţi, suntem în transă, adică ne-am contopit întru totul cu dinamica acţiunii şi cu personajele, dar acest lucru nu înseamnă că vom rămâne acolo pentru totdeauna, ci putem ieşi oricând din transă şi ne putem întoarce la lumea noastră. Avem control total şi suntem mereu conştienţi. De fapt, în timpul hipnozei avem mult mai mult control decât credem, deoarece avem puterea de a aduce lumina minţii conştiente în tărâmul subconştientului, înlăturând negura ignoranţei, şi astfel ne putem cunoaşte mai bine, ne putem înţelege mai bine. Este o re-descoperire a universului nostru interior, care ne dă acum posibilitatea să folosim resursele noastre interioare în mod conştient, în loc să fim la cheremul lor”, afirmă specialistul în hipnoză Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Teama oamenilor atunci când aud de hipnoză, adaugă specialistul, vine dintr-un instinct de conservare exacerbat, coroborat cu faptul că majoritatea definiţiilor sau informaţiilor despre hipnoză pe care le găsim în cărţi, filme sau online, spun acelaşi lucru: „trăirile şi acţiunile celui hipnotizat sunt supuse voinţei hipnotizatorului”. „Se pleacă deci de la o premisă greşită, deoarece hipnoza nu are legătură cu cedarea controlului, aşa cum vedem în unele filme sau la spectacole de hipnoză. Din contră, are legătură cu folosirea totală a resurselor interioare pentru a descoperi un adevăr mai mare. Are legătură cu a aduce la suprafaţă cauzele problemelor, care sunt ascunse în subconştient, pentru a le putea rezolva în mod rapid şi pentru totdeauna. Hipnotistul te ajută să reiei controlul asupra vieţii tale. Este total invers decât se speculează. Rolul său este acela de ghid, care te asistă în acest proces, vine alături de tine pe potecile ascunse din interiorul minţii tale. Hipnotistul are acces doar la acele informaţii pe care tu decizi că vrei să i le dezvălui pentru a putea astfel să te ajute să obţii rezultatul dorit”, afirmă Eugen Popa.

Pentru a elucida adevăratul sens şi scop al hipnozei ca proces terapeutic şi pentru a populariza cât mai mult această ştiinţă şi artă terapeutică şi de dezvoltare personală, Asociaţia Română de Hipnoză, în parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul „Puterea minţii”, adresat atât formării viitorilor specialişti în domeniu, cât şi publicului larg. Acest proiect conţine programe specializate de formare în tehnici inovatoare de lucru cu forţa extraordinară a subconştientului, cum ar fi terapia resurselor, terapia subliminală sau training profesional de hipnoză. Despre acesta puteţi găsi mai multe informaţii pe website-ul http://training.hipnoza.ro

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. De-a lungul carierei, s-a specializat atât în metode de terapie şi dezvoltare personală occidentale (hipnoză, NLP, mindset, habits, psihologie pozitivă) cât şi orientale (meditaţie, yoga, spiritualitate), fiind astăzi un trainer holistic în toată puterea cuvântului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, Europa, Asia şi Statele Unite, iar până în prezent a susţinut conferinţe, traininguri şi workshop-uri în Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.
Persoană de contact
Eugen Popa
preşedinte
Asociaţia Română de Hipnoză
0741.044.701
contact@prosuccesstraining.ro
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: