Agenda săptămânii 18-23 aprilie 2016 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Marţi, 19 aprilie
ora 10, Salonul artelor

afis_circulatia

Va avea loc vernisajul expoziţiei celor mai bune lucrări participante la concursul naţional „Circulând corect, ne protejăm viaţa”, ediţia a IX-a.
Premierea se va realiza pe patru secţiuni: desen creioane colorate, desen carioca, colaj şi pictură. Până în prezent, s-au înscris în concurs 445 de lucrări din 20 de judeţe.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 13-22 aprilie 2016.
Merită s-o vizitaţi!
Coordonatori de proiect:
inspector şcolar proiecte educaţionale, activităţi educative, formale şi nonformale
prof. psiholog Amelia BĂNICĂ
inspectori şcolari de specialitate:
prof. Mariana FERŢIGAN
prof. Georgeta POP
Organizatori:
Grădiniţa cu PP „Step by Step” Baia Mare
dir. prof. Mariana SELING
prof. Raluca-Mădălina POP
prof. Elena CICIOC
prof. Raluca SAS VĂSCAN
prof. MAJOR Kinga
prof. Gabriela BUCIUMAN
Membrii juriului:
din partea Palatului Copiilor: prof. Maria Stanciu
afis_lansare_carte_matematica_iubirii_Daniel Cherejidin partea Serviciului Rutier Maramureş, comisar Ioan CÎRLIG
Grădiniţa cu PP „Micul prinţ” Baia Mare, dir. prof. Oana NECHITA

ora 15, sala de conferinţe

Va avea loc lansarea volumului de versuri „Matematica iubirii”, de Daniel Chereji, Editura Risoprint, Cluj-Napoca.
Vorbitori: prof. Eva Corpaş, psh. Maria Nechita, dr. Aamir Shahzad, ing. Gheorghe Pop – director de editură.
Moderator: av. Dorin Modoc

Miercuri, 20 aprilie
ora 11, Salonul artelor

Va avea loc activitatea cu titlul „Dialogul artelor: poezie şi muzică”. Cu această ocazie, poetul George Achim (membru al Uniunii Scriitorilor din România) va purta un dialog cu elevii Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Autorul va vorbi despre parcursul său creator şi va recita din poemele sale, iar elevii artişti ai colegiului vor realiza momente muzical-coregrafice, consonante cu sfera tematică a poeziei.
Activitatea este organizată de către Catedra de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional „Vasile Luaciu” (coordonator: dr. Alina Dorle).

ora 15, Salonul artelor

ISJ MM, CJRAE MM, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare organizează concursul regional „Familia de succes”, faza judeţeană, ediţia a III-a (înscris în CAER/I), cu subcomponenta Festivalul Salamului de Biscuiţi.

1_sos-productia_de_alimenteJoi, 21 aprilie
ora 10, Salonul artelor

Va avea loc simpozionul şi concursul naţional de comunicări ştiinţifice „S.O.S. – Producţia de alimente” – ediţia a VI-a, proiect educativ cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare.
Proiectul este realizat în parteneriat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.

ora 13, Salonul artelor

Va avea loc lansarea cărţii „O vară ce nu mai apune”, de Radu Sergiu Ruba.

Afis lansare O vara ce nu mai apune - finalRADU SERGIU RUBA (n. 1954, Ardud, jud. Satu Mare) a urmat o parte din cursurile primare la Răteşti (jud. Satu Mare), apoi la Şcoala pentru Nevăzători din Cluj. La vîrsta de 11 ani şi-a pierdut complet vederea. A absolvit în 1978 Facultatea de Limbi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. A fost profesor de limba franceză, inspector în Ministerul Educaţiei, traducător şi interpret, ziarist în presa scrisă şi radiofonică, lector de limbă engleză în cadrul unor programe organizate de British Council din capitală. În perioada 2010-2012 a fost consilier al ministrului muncii. În prezent, este redactor al revistei „Impact”, realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune. Face parte din conducerea Uniunii Europene a Nevăzătorilor. A debutat ca poet în 1983, cu volumul „Spontaneitatea înţeleasă”. Autorul a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de cavaler de către preşedintele României (2008). A fost recompensat cu numeroase premii, dintre care amintim Premiul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei la Concursul internaţional al nuvelei francofone (Paris, 1993), Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru volumul „Graţia Dizgraţia” (2004) şi Premiul pentru poezie al Revistei „Convorbiri Literare” (Iaşi, 2008). Radu Sergiu Ruba a fost inclus în Enciclopedia „Who’s Who” România 2002 şi 2009 şi în „Who’s Who” Europa 2003.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
e-mail: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: