16 aprilie 2016, la Bruxelles: Norvegia! Daţi-le copiii înapoi!

Bruxselles_1

de Valeria ROMAN,
Bruxelles
Foto: Claudiu Gorbănescu

La Bruxelles, nu departe de sediile Comunităţii Europene şi de Ambasada Norvegiei, 600 de oameni au protestat pentru a treia oară, sâmbătă, 16 aprilie 2016, împotriva abuzurilor Barnevernet. Printre aceştia s-a aflat şi domnul George Alexandru, fost director de grădiniţe în ţara fiordurilor, care a venit la Bruxelles cu un mesaj ferm şi tranşant la adresa sistemului de protecţie a copilului din Norvegia. Stop tiraniei, abuzurilor şi atrocităţilor care se fac în această ţară. Puneţi capăt intimidărilor, manipulărilor şi încetaţi să mai semănaţi frică în sufletele oamenilor. Daţi-le copiii înapoi! Faceţi dreptate familiilor cărora le-aţi luat copiii pe nedrept! Cam aşa sunau, în rezumat, cuvintele acestui român care a trăit 20 de ani în Norvegia şi cunoaşte sistemul din interior.

Bruxselles_2

Şi ceilalţi invitaţi au avut discursuri asemănătoare. Domnul Paul Susman, expert în drept european, cunoscător al dosarului Bodnariu, a afirmat că există un lanţ al slăbiciunilor şi nenumărate încălcări ale drepturilor omului, inclusiv motive de ordin religios, care au stat la baza deciziei brutale de destrămare a familiei Bodnariu.

Bruxselles_3

Preotul ortodox Bogdan Vlaicu a adus în atenţie cazul celorlalte familii de români care au rămas fără copii în Norvegia precum şi tendinţa societăţii actuale de a slăbi familia tradiţională. Îngrijorarea vine şi din preocuparea Norvegiei de a replica sistemul său de protecţie a copilului (cu procedurile de rigoare) în ţările din Europa, inclusiv România, a afirmat pracucernicul părinte.

Bruxselles_4

În cadrul protestului de la Bruxelles, au avut intervenţii şi doamna Carmen Drăghici Hopărtean, din partea Casei de cultură belgo-române „Arthis”, domnul Rémo Vandenput, membru în Sinodul Belgian, un reprezentant al Asociaţiei „March for life”, o femeie de culoare, mamă a cinci copii, precum şi membri ai Asociaţiei Pro Familia „Alpha” din Bruxelles, organizatorii evenimentului.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: