Satiriconiștii la Gaudeamus

de Gabriela Gențiana GROZA

Gentiana_lansare_Gentigrame_Targ Gaudeamus_4

O zi frumoasă de Prier avea să mă surprindă nu atât cu seninul cerului și zâmbetul florilor, cât cu fețele radioase ale clujenilor. Fiindcă epigramiștii de la cenaclul Satiricon au reușit o performanță: nici un clujean nu avea să fie astăzi supărat! Se tot întreabă pesimiștii: / De ce clujeanu-i optimist? / Au grijă satiriconiștii / Să nu rămână vreunul trist!

Gentiana_lansare_Gentigrame_Targ Gaudeamus_6

Cine a fost la Gaudeamus la lansarea volumului Gențigrame la pachet a gustat din plin șarjele de epigrame susținute cu această ocazie de cenacliștii sosiți la fața locului, la standul Editurii Ecou Transilvan. Elevi de la Liceul de Informatică aflați în săptămâna „Altfel”, tineri împătimiți ai lecturii, dar și unii cetățeni ai patriei „născuți mai devreme”, ca și mine, au format un public dornic să se distreze. Aceștia au apreciat poantele epigramiștilor autohtoni binecunoscuți prin tenacitatea cu care susțin un brand clujean care sper să nu dispară precum berea Ursus…

Gentiana_lansare_Gentigrame_Targ Gaudeamus_7

Prezentarea volumului „Gențigrame la pachet” a fost realizată cu talent de cronicar literar de către Silvia Popescu. Au mai vorbit despre carte și autoare președintele cenaclului Satiricon, epigramistul Eugen Albu, și vicepreședintele, Gavril Moisa. Au urmat intervenții de substanță ale colegilor mei, aducând un spor de voie bună în atmosfera de standuri, cărți și cititori pasionați de lectură de calitate.

Gentiana_lansare_Gentigrame_Targ Gaudeamus_2

Materialul: https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/2016/04/22/gentigramele-gabrielei-groza/ poartă semnătura Silviei Popescu.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: