Invitaţie la colaborare. Antologia NAPOCA NOVA nr. 11

COMUNICAT DE PRESĂ – EDITURA NAPOCA NOVA

Napoca Nova_sigla edituraEditura Napoca Nova anunţă colaboratorii că a început redactarea celei de a unsprezecea antologii literar-artistice Napoca Nova.

Cele zece volume apărute anterior, cu prima apariţie în decembrie 2013 şi cu caracter periodic, văzând lumina tiparului în ultima lună din trimestru, au depăşit 4.500 de pagini format A5, în condiţii grafice deosebite, semnate de aproximativ 330 de colaboratori din ţară şi din diaspora, astfel încât cărţile au ajuns şi au fost popularizate în Europa, în Statele Unite, Canada, Australia şi Asia.

Nu facem niciun fel de partizanat artistic. Dorinţa noastră este aceea de a reuni în paginile antologiilor literar-artistice atât autori consacraţi (afiliaţi sau nu la vreo organizaţie profesională), cât şi debutanţi. Îi invităm pe toţi iubitorii de literatură care vor să participe la acest proiect ambiţios să ni se alăture.

Antologia NN nr. 11 va apărea la jumătatea lunii iunie, fiind închinată anotimpului estival şi bucuriei de a trăi.

Aşteptăm materialele Dvs. pe una din adresele redacţiei:
editura@napocanova.ro;
office@napocanova.ro;
voichita_veres@yahoo.com
până în 16 mai 2016

Secţiunile antologiei sunt: poezie, proză, critică/istorie literară, eseu, epigramă/divertisment, la care, în mod excepţional, se adaugă o secţiune închinată adolescenţilor cărora le place literatura şi doresc să se exprime prin intermediul cuvântului scris.

Fiecare autor, indiferent dacă are creaţii care vor fi incluse într-una sau în mai multe categorii, va expedia prin poşta electronică un singur document, cuprinzând toate textele sale, în format Word, font Times New Roman corp 12, maximum zece pagini format A4, scrise cu diacritice, culese la două rânduri. Fişierul va conţine în titlu neapărat numele colaboratorului. La „Subiect”, în e-mail, se va preciza: „Colaborare Antologie nr. 11”. Nu vor fi luate în considerare documentele din poşta electronică care nu îndeplinesc aceste cerinţe ale editurii. Din lipsă de timp, autorilor nu li se va confirma primirea materialelor şi includerea lor în antologie; li se va răspunde la e-mail doar în cazul în care textele nu corespund exigenţelor editurii.

Tematica este la alegerea fiecărui participant. Redacţia selectează materialele publicabile dintre cele primite de la autori şi îşi rezervă dreptul de a refuza textele cu caracter politic, pornografic, pe cele care aduc atingere demnităţii naţionale şi personale, ca şi pe acelea conţinând limbaj inadecvat. Autorii selectaţi pentru includerea în volum sunt rugaţi să facă precomandă pentru 3 exemplare (3 volume, aprox. 600 p., 55 de lei). Dacă sunteţi la prima participare în antologiile noastre, vă solicităm ca, împreună cu ataşamentul conţinând textele de publicat, să ne comunicaţi adresa la care doriţi să vă fie expediate volumele şi numărul de telefon.

Editura Napoca Nova nu percepe taxe în avans. Autorii vor achita exclusiv cheltuielile aferente tiparului şi taxele poştale (acolo unde este cazul), căzând în sarcina editorului toate sumele aferente muncii de redactare, corectură şi pregătire pentru tipar a lucrării. Cărţile vor fi expediate cu Poşta Română ori cu un curier rapid (la cerere), în colete cu plata ramburs.

Voichiţa Vereş,
director Editura Napoca Nova

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: