Primul pictor 3D al României – Daniel Relenschi – a fost diagnosticat cu cancer de piele malign metastazat

Daniel Relenschi_3

COMUNICAT DE PRESĂ

Daniel Relenschi, un tânăr pictor de 29 de ani, cu rezultate notabile de-a lungul carierei de pictor, a primit o veste la care mulți s-ar cutremura: a aflat că are cancer.

Cu câteva luni în urmă, Daniel a întins o mână de ajutor lui Matei, un băiețel care suferea de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă. A oferit spre licitație pictura „Izvor de Dor”, prima pictură 3D în straturi de sticlă din România, tablou care o reprezintă pe Sofia Vicoveanca, într-un cadru natural – un peisaj de primăvară. Suma s-a strâns foarte repede, Matei reușind să primească implantul cohlear de care avea atâta nevoie. În mod paradoxal, acum Daniel este cel care are nevoie de ajutor.

Daniel Relenschi_Interactiune

Daniel Relenschi – „Interactiune” (prima pictură în ulei realizată în tehnica 3D, cu obligativitatea unui punct de percepție)

Daniel a luat lucrurile ca atare, e un luptător și nu va renunța ușor. Cu ajutorul oamenilor care rezonează cu situația lui și care îl vor sprijini, cu siguranță va învinge cancerul.

Tumorile pe piele au apărut în urmă cu cinci luni, nu s-a știut despre ce afecțiune este vorba, până când, la piciorul stâng, tumoarea a început să provoace dureri de nesuportat. Exista o bănuială, de aceea a fost nevoie de o biopsie pentru a obține un rezultat. Această biopsie a fost prelevată la IRO Iași, de unde a venit și rezultatul. Daniel a urmat până la data de 26 aprilie 2016, timp de trei săptămâni, un tratament de radioterapie în Iași, la Policlinica „Sfântul Spiridon”, cu trimitere de la IRO Iași. Era necesar deoarece durerile cauzate de tumorile de la picioare erau prea puternice și era pericolul ca acestea să se extindă. Rezultatele radioterapiei sunt vizibile, o parte din tumori au căzut, e un proces dureros de vindecare, dar Daniel se folosește de sedative și astfel durerile sunt ușor diminuate.

Iată câteva cuvinte scrise de Daniel

Daniel Relenschi_1Sunt cunoscut ca „primul pictor 3D din România”, o titulatură care arată activitatea mea, dar întâi de toate sunt om. // Am trăit o viață plină până acum, sper să fie la fel și de acum înainte. Pentru mine, așa un diagnostic nu înseamnă sfârșitul, ci începutul unei lupte, care va sfârși cu o victorie a mea, dar și a celor care mă susțin, asta pentru că voi face tot ce îmi stă în putere să răzbesc. De mic copil știu ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătății precare, dar și din cauza experiențelor de viață pe care le-am trăit. Sunt cazuri în care un cancer nu este depistat decât prin analize amănunțite, la fel a fost și în cazul meu, doar că, din păcate, la mine e și vizibit, fiind un cancer de piele, care vine cu dureri de nesuportat. Ce am putut face până în acest moment a fost radioterapie, care promitea să reducă din dureri și din mărimea tumorilor, asta până voi urma un tratament pe care doresc să-l urmez în afara țării, la un spital care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri.
Daniel Relenschi_2Până a fost depistat cancerul, am încercat să tratez mai multe afecțiuni, una din ele fiind neuropatia, care mi-a afectat picioarele, privându-mă de echilibru, și provocându-mi dureri la atingere, usturimi puternice în tălpi, evident mersul era un chin, am făcut chinetoterapie, care m-a ajutat să reduc din efectele neuropatiei, afecțiunea contribuind la suportarea cu greu a efectelor cancerului. Din păcate, costurile tratamentelor sunt mari și nu aș fi în stare să le susțin singur, fără oameni cu inimă mare. Am avut și am susținerea financiară din partea familiei, o susținere consistentă, fără de care nu aș fi ajuns să scriu aceste rânduri, a apropiaților și a prietenilor mei, dar și a unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată; nu știu cum să le mulțumesc, sunt sigur că sunt mesagerii lui Dumnezeu, iar El va avea grijă să-și facă simțită prezența în viața lor, prin binecuvântarea pe care o arată oamenilor care își iubesc aproapele și o arată. Aștept cu nerăbdare să pot da vești bune și să spun că împreună am învins. E o experiență din care voi învăța și sper să pot, la rândul meu, dărui tot ce e frumos, știind că asta e menirea mea, și încerc să o arăt prin tot ceea ce fac. Sunt oameni care au nevoie de ajutorul celorlalți și sper să ajung să fiu în stare să fiu un sprijin pentru mulți dintre ei, pentru că știu ce înseamnă să treci prin momente de încercare, dar și cum poate fi de ajutor cineva care îți întinde o mână.

Daniel Relenschi_Mai aproape de natura - Dorna-Real Cotroceni

Daniel Relenschi – „Mai aproape de natură” – Dorna-Real Cotroceni

Daniel are nevoie de 20.000 de euro pentru examene amănunțite și tratament, pe care speră să le realizeze la Clinica ACIBADEM – Turcia

Asociația „Salvează o inimă” (https://salveazaoinima.ro/) a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru Daniel și se pare că mulți oameni s-au mobilizat, strângându-se în câteva zile 37% din suma totală.

Donații pot fi făcute online pe pagina dedicată lui Daniel, https://salveazaoinima.ro/campaigns/daniel-relenschi/ dar și în conturile deschise de mama lui Daniel, Doina Maxin.

Titular cont – Maxin Doina (mama lui Daniel)
IBAN RON- RO35BTRLRONCRT 0229692602
IBAN EURO- RO12BTRLEURCRT 0229692601

Cont deschis la Banca Transilvania
Pentru cei care nu sunt în Țară:
Swift – BTRLRO 22
BIC – BTRL

Contact:
Doina Maxin – 0729484353, e-mail:
doina.maxin@yahoo.com
Daniel Relenschi – 0731813500, e-mail: daniel_relenschi@yahoo.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: