Agenda săptămânii 16-21 mai 2016 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Luni, 16 mai
ora 17, Salonul artelor

Eurofoto_b

Va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie a Uniunii Artiştilor Fotografi din Republica Moldova, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Fotografiei Europene.
Expoziţia artiştilor fotografi din Republica Moldova cuprinde o selecţie de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi Olga Andriuc, Iurie Burlacu, Oleg Caneev, Vladimir Colos, Tatiana Diacov, Iurie Foca, Victor Garstea, Irina Lesik, Nicolai Miniuc, Anatolie Poiata, Andrei Sorochin, Alla Sorochin şi Florin Tabirta.
Această expoziţie a fost prezentată până în prezent în Pasajul Universitatea din Bucureşti, Galeria „Euro Foto Art” Oradea, Iaşi, Slatina (Olt) şi Galaţi.
Uniunea Artiştilor Fotografi din Republica Moldova este o asociaţie obştească, fondată în anul 1995 şi dedicată promovării fotografiei din Moldova. Scopul principal este dezvoltarea artei fotografice în Moldova, promovarea ei în ţară şi peste hotarele ţării. În prezent, Uniunea întruneşte 36 de artişti fotografi din capitală şi diferite oraşe ale Republicii Moldova. După o perioadă de stagnare, UAFM şi-a relansat activitatea în anul 2012, în urma alegerii artistului fotograf Anatol Poiata în calitate de preşedinte al Uniunii. Anul trecut au avut loc mai multe evenimente fotografice organizate sub patronajul Uniunii Artiştilor Fotografi din Republica Moldova, care este partener la Programul „Cultura” al Parlamentului Estic al Uniunii Europene.
Publicul prezent la eveniment va fi salutat de un reprezentant al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, iar lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Ştefan Tóth, AFIAP, directorul Festivalului Internaţional. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József.
Expoziţia artiştilor fotografi din Republica Moldova va rămâne la dispoziţia publicului vizitator din Baia Mare până la data de 28 mai 2016, în zilele lucrătoare, între orele 8.00-19.00.

Marţi, 17 mai
ora 17, sala de conferinţe
Asociaţia Muntzomani organizează un eveniment de prezentare a proiectelor „Tineri Muntzomani” şi „Bike Map Baia Mare”, proiecte care se vor desfăşura cu sprijinul Primăriei Baia Mare, ca partener principal, partener media KISS FM Baia Mare, partener Asociaţia Baia Mare în Mişcare, şi, ca sponsor, Electronet SRL Baia Mare.
Aceste proiecte se adresează publicului băimărean şi nu numai.
1. „Tineri muntzomani”
– are ca scop stimularea şi sporirea gradului de participare a tinerilor la activităţi de petrecere a timpului liber în cadrul ecoturismului;
– activităţile efective vor consta în: drumeţii, în care tinerii vor învăţa despre orientarea pe hartă şi cu busolă, vor lua parte la o acţiune de ecologizare, vor marca din nou un traseu turistic şi vor susţine o competiţie de orientare sportivă, la finalul proiectului, în Parcul Tineretului.
2. „Baia Mare Bike Map” – are ca scop: promovarea valorilor şi tradiţiilor istorice şi culturale din municipiul Baia Mare, prin dezvoltarea unei reţele tematice, culturale, de cicloturism; activităţile efective vor consta în: cercetare-documentare privind punctele de interes cultural din municipiul Baia Mare, care vor fi reunite sub forma a cinci trasee cicloturistice, pe domenii culturale diferite. Acestea vor fi editate pe o hartă fizică simplificată şi se va crea, totodată, o aplicaţie mobilă interactivă. Se vor tipări 500 de hărţi, care vor fi distribuite centrelor de informare turistică, agenţiilor de turism şi punctelor de interes cultural de pe traseele create. Dorim să achiziţionăm şi două biciclete, pe care să le folosim, împreună cu cele de care dispunem deja, pentru a dezvolta un serviciu opţional de turism.
Vicepreşedinte: Mirabela Lobonţiu

Miercuri, 18 mai
orele 9-12, sala de conferinţe
Uniunea Sindicală Teritorială „Cartel Alfa” – Filiala Maramureş organizează o întâlnire.
Prezintă: Florin Hossu, preşedintele Filialei MM

Afis Miercurea de poezie - 18 mai 2016ora 13:30, sala de conferinţe
Va avea loc o nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale în colaborare cu Biblioteca Judeţeană, coordonată de poetul Nicolae Scheianu.
Vor citi: Aurelia Oancă şi Ioan Potop.
Tot cu această ocazie, va fi lansat volumul de proză „Haita”, aparţinând lui Ştefan Aurel Drăgan.
Prezintă: prozatorul Ştefan Jurcă şi poetul Nicolae Scheianu

ora 16:30, sala de conferinţe
Generali Asigurări organizează workshopul „JOB vs CARIERĂ”.
Sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de o carieră în domeniul asigurărilor.

logo workshop job vs cariera 18.05.2016
Pentru mai multe detalii, vizitaţi agenţiile Generali Baia Mare, str. Culturii nr. 11/1 şi str. Transilvaniei nr. 6/3 sau trimiteţi CV-ul la adresa: www.generali.ro/cariere

Joi, 19 mai
ora 17, sala de conferinţe
Lyoness – sesiune de informare
Prezintă: Vili Elefant

Vineri, 20 mai
ora 15, sala de conferinţe
Va avea loc a XX-a Conferinţă Anuală a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.
Programul evenimentelor de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”:
Vineri, 20 mai, ora 15: lucrări pe secţiuni, Biblioteca Judeţeană, sala de conferinţe şi Salonul artelor.
Sâmbătă, 21 mai, ora 9: lucrări pe secţiuni, Biblioteca Judeţeană, sala de conferinţe şi Salonul artelor.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
e-mail: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: