Noian de clipe printre cărți

biblioteca_Cluj_aniversare_95

de Gabriela Gențiana GROZA

Minunate sunt momentele petrecute în sălile unei biblioteci! Te afli într-un locaș plin de comori neprețuite ascunse între filele mai vechi sau mai noi ale tomurilor așteptând nerăbdătoare să fie cercetate. Averea locașului de cultură e cu atât mai prețioasă, cu cât rafturile sunt ocupate cu opere de seamă, pe care nu le poți avea, de cele mai multe, ori în biblioteca personală.
Gentiana Groza_Biblioteca Goga_Cluj_2012Bunul obicei al părinților de a-și aduce fiii, de la vârste fragede, în preajma cuvântului scris, le induce acestora dragostea de lectură, pe care o vor resimți toată viața. Așa mi s-a întâmplat și mie la vârsta copilăriei mici, când intram în biblioteca de la Palatul Culturii din Ploiești. Mare mi-a fost bucuria să insuflu iubirea pentru carte unor copii, în ambianța Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj. Aici, prin generozitatea și sprijinul neprecupețit al conducerii, am înființat și coordonat Cenaclul literar-artistic „Traian Brad”, în anul 2002. Am petrecut clipe deosebit de frumoase lângă cititori, elevi sosiți de la mai multe școli, recomandați de dascălii de limba și literatura română. A urmat satisfacția participării lor la concursuri de creație și premiile obținute ca rezultat al seriozității cu care se pregăteau.

Gentiana Groza_Biblioteca Goga_Zorilor

Nadia Baciu Fărcaș, Gabriela Gențiana Groza, Tatiana Costiuc

Și iată că azi, mă emoționează vestea că una dintre cele mai bune instituții de cultură din țară a împlinit pe 14 mai 2016, vârsta de 95 de ani! I-am dedicat, ca unei veritabile Doamne, câteva versuri la aniversare.

MULȚI ANI, FĂCLIE DE CULTURĂ!
Pe creștet porți o mândră stea
În clipa de aniversare,
Nonagenară peruzea,
Tu strălucești atât de tare!
În fibră am păstrat mereu
Mireasma raftului de cărți,
Sfioasă, când pășeam și eu,
În casa ta, atâtea dăți.
Primește un buchet de flori,
Tu, oază de literatură,
La braț cu dragii cititori,
Mulți ani, făclie de cultură!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: