12 afirmaţii care nu te ajută să ai succes

Alexandru Pleseade Alexandru PLEŞEA

Din păcate, afirmaţiile de mai jos le regăsesc în multe tipare de oameni.
Vorbele se materializează în oameni, atâta timp cât sunt repetate. Creierul va primi informaţia, iar subconştientul, neavând simţ critic, o primeşte aşa cum e spusă.

Să-i dăm drumul:

1. „Nu sunt îndeajuns de bun”
Prea mulţi oameni supraevaluează ceea ce nu sunt şi subestimează ceea ce sunt. Ceea ce experimentezi în viaţă începe cu propria percepţie. În aproape fiecare caz, nimic nu te opreşte… nimic nu te reţine, decât propriile gânduri despre tine şi „cum este viaţa”. Percepţiile tale îţi creează convingerile. Convingerile îţi creează comportamentul. Iar comportamentul îţi determină experienţa. Formula propusă de Eugen Popa: Stimul -> Reacţie = Emoţie -> Comportament -> Experienţă

2. „Mi-am ratat şansa”
Adevărul este că fiecare moment îţi oferă un nou început şi un nou sfârşit. Primeşti câte o a doua şansă în fiecare secundă. Ai viitoarea ta şansă: se întâmplă chiar ACUM. Aşadar, este o alegere… Să fii pozitiv şi liber sau să fii încătuşat de propria ta negativitate. Să trăieşti în trecut sau să fii plin de speranţe în privinţa prezentului.

3. „Nu am nici un motiv să zâmbesc acum”
Există întotdeauna, dar întotdeauna, ceva de care să fii mulţumit. Dacă te lupţi cu asta, începe prin a fi mulţumit de toate problemele pe care Nu le ai. Scapă de nevoia de a te plânge de viaţă, şi petrece mai multe momente trăindu-i frumuseţea. Schimbă expresia „trebuie să” cu „am opţiunea să”. Atâtea lucruri de care ne plângem sunt lucruri pe care mulţi şi-ar dori să aibă şansa să le facă.

4. „Viaţa mea ar trebui să fie mai uşoară”
Dacă nu ar fi fost lupta, nu ai fi avut puterea. Viaţa te construieşte întotdeauna, chiar şi când pare că te-ar doborî. Indiferent de ceea ce se întâmplă, tu doar dă ce-i cel mai bun din tine şi din situaţie. Nu-ţi vei savura viaţa dacă nu savurezi încercările prin care treci. Marile încercări fac viaţa interesantă, iar depăşirea lor o face semnificativă.

5. „Sunt prea obosit… O s-o fac mai târziu”
„Mai târziu” este o faţadă. Renunţă, implică-te sau dă tot ce ai mai bun acum. Ia o decizie. Dar nu doar sta gândindu-te prea mult la tot şi nefăcând absolut nimic. Acţiunea exprimă priorităţi. Scrie-o. Lucrează asupra ei. Interesează-te în legătură cu ea. Fă-o publică. Amestec-o, fă din ea un sote, orice… Fă-o să se întâmple azi!

6. „Nu am îndeajuns de mult timp”
Cu toţii avem aceleaşi 24 ore din zi, ceea ce înseamnă că şi tu ai acelaşi timp ca oamenii de succes care muncesc din greu, pe care îi invidiezi şi îi admiri. Ţine minte această lege universală a fericirii şi a succesului: lucrului cǎruia îi oferi atenţie creşte – concentrează-te pe ceea ce contează şi renunţă la ceea ce nu.

7. „Am prea multe obligaţii”
Cu toţii avem obligaţii, dar realitatea este că unii oameni vor fi dezamăgiţi indiferent de ce vei face. Aşadar, consultă-te prima oară cu tine. Nu eşti o persoană rea, dacă trebuie să dezamăgeşti câţiva oameni. Doar respiră. Arată-ţi puţină iubire. Nu putem face totul pentru toată lumea, în toate situaţiile. Fă ceea ce poţi atunci când se aliniază cu valorile tale, şi fă-o cu inima deschisă.

8. „Am nevoie de o garanţie înainte de a mă apuca”
Nu ai nevoie de o garanţie pentru toate lucrurile din viaţa ta, pentru că nu aşa funcţionează viaţa. Acceptă incertitudinea! Poţi să fii comod sau curajos, dar nu poţi fi amândouă în acelaşi timp. Aminteşte-ţi asta! Forţează-te! Nu lăsa ca frica să-ţi decidă viitorul. Unele din cele mai incredibile capitole din viaţa ta nu vor avea un titlu cu care să te simţi confortabil, decât mult mai târziu.

9. „Oamenii nu mă înţeleg pentru că sunt diferit”
Atunci când suntem diferiţi, uneori nu vedem zecile de oameni care ne acceptă pentru cine ce suntem; tot ceea ce observăm sunt acei puţini care nu ne acceptă. Atunci când primeşti feedback negativ, ţine minte că nu contează câţi oameni nu te înţeleg, ci contează câţi o fac. Învaţă să iei în serios criticile, dar nu personal. Modul în care majoritatea oamenilor se simt este din cauza lor, nu a ta. Atât de multă suferinţă, dezamăgire şi tristeţe din vieţile noastre vine din a lua lucrurile personal. În majoritatea cazurilor, este clar mai productiv şi mai sănătos să renunţi la părerile bune sau proaste ale oamenilor în legătură cu tine şi să acţionezi ghidându-te de propria intuiţie şi înţelepciune.

10. „Nu merit să fiu tratat mai bine”
Ţine minte, noi setăm standardele pentru cum vrem să fim trataţi. Relaţiile noastre sunt reflexii ale relaţiei pe care o avem cu noi înşine.

11. „Nu este cel mai corect lucru pe care-l fac, dar este OK dacă pot scăpa cu asta”
Cheia este să faci ÎNTOTDEAUNA ceea ce este corect, chiar dacă nimeni nu va şti vreodată. Pentru că TU vei şti. Convingerea îţi aparţine ţie. Iar asta schimbă totul, pe termen lung.

12. „Viaţa mea este plictisitoare”
Aceasta este un pic mai generală, dar dacă te-ai plictisit, înseamnă că n-ai privit viaţa îndeajuns de de-aproape. Ridică-te şi deschide-ţi conştiinţa. Fii hotărât şi curios… nu aştepta împingerea inspiraţiei sau sărutul pe frunte al societăţii. Fii atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău şi în interiorul tău. Totul constă în a fi atent. Te face mai dornic şi este mai uşor să înveţi. Rămâi dornic şi gata de învăţare întotdeauna. Pentru că atenţia este vitalitate. Te conectează cu oportunităţile. Creşterea nu e niciodată plictisitoare.

http://www.alexandruplesea.ro/12-afirmatii-care-nu-te-ajuta-sa-ai-succes/

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: