Angajaţii mai fericiţi la locul de muncă, cu 12% mai productivi

Când vom adopta şi noi filosofia organizaţională Google?

 

Lorand_logo

COMUNICAT DE PRESĂ – Loránd Soares Szász ; Plus Communication

Filosofia managerială convenţională spune că dacă îi plătim suficient de bine pe angajaţi, aceştia vor fi mai productivi. Totuşi, studiile recente arată mai degrabă o corelaţie mult mai strânsă între nivelul de fericire a angajatului şi productivitatea la locul de muncă. Totodată, starea de spirit a angajatului se transferă imediat şi către conducere, iar relaţia de subordonare se transformă în una de colaborare.

Această filosofie de a-i face pe angajaţi să se simtă confortabil, chiar degajaţi, la locul de muncă a fost pentru prima dată aplicată la companii americane de top, precum Google. Cultura organizaţională a colosului internaţional este unică în lume, radical diferită faţă de cultura corporatistă, iar spaţiile de muncă de la Google seamănă mai mult cu locuri de joacă decât cu un centru economic caracterizat prin sobrietate şi birocraţie, dar care produce miliarde de dolari anual. Cu toate aceste facilităţi oferite angajaţilor (tobogane, sala de relaxare care să stârnească creativitatea, mese de biliard, bowling, mini-golf, fotolii exotice etc.), gradul de fericire a angajaţilor de la Google a crescut la 37%, iar productivitatea acestora a crescut vizibil de la an la an.

Specialist: „Vine din spate o generaţie de antreprenori cu gândire liberală, care va adopta filosofia organizaţională de tip Google şi în România”

Lorand

Loránd Soares Szász

Loránd Soares Szász, unul dintre cei mai cunoscuţi traineri din România, care a adunat peste 140.000 de participanţi la cursurile sale de creştere a afacerilor, afirmă că Google nu a adoptat această filosofie la întâmplare, ci a existat un plan cu o bază ştiinţifică foarte bine pusă la punct. În acelaşi timp, specialistul afirmă că încă ne confruntăm cu mentalităţi învechite, în care relaţia dintre angajat şi patron e similară celei dintre şoarece şi pisică, însă vine din spate o generaţie de antreprenori cu gândire liberală, care va adopta cât de curând filosofia adoptată de compania Google.

„Sunt companii româneşti care au înţeles deja cât de importantă este o echipă fericită şi împlinită într-o afacere prosperă. M-am bucurat să văd antreprenori care îşi educă angajaţii să se raporteze la business ca la o companie în care sunt acţionari (mulţi dintre ei chiar devin acţionari în timp). E un lucru minunat şi nu pot decât să îl admir. Un angajat fericit şi cu libertate de decizie şi exprimare va fi un angajat care va căuta noi metode de a creşte business-ul”, declară Lorand Soares-Szasz.

„E adevărat, încă ne mai luptăm cu mentalităţi în care relaţia dintre angajat şi patron e similară celei dintre şoarece şi pisică. Încă sunt patroni care cred că e normal să exploateze şi angajaţi care pierd vremea în timpul orelor de muncă sau nu îşi dau niciun interes. Cred, însă, din ceea ce am observat până acum, că vine o generaţie nouă de antreprenori – cu o gândire mai liberală şi care, prin educaţie, deja a înţeles interdependenţa dintre management şi echipă. E nevoie de multă educaţie în sensul acesta. Să nu uităm că, inclusiv la Google, în urmă nouă ani, un proces de recrutare dura şase luni. Ca să angajeze o sută de oameni într-un an, era nevoie de peste o sută de specialişti HR, care să facă asta full-time. Aşa cum ei au realizat că au nevoie de o deschidere mai mare şi de flexibilitate în raport cu angajaţii, sunt convins că şi mediul de afaceri va conştientiza acest lucru prin educaţie”, conchide Loránd Soares Szász.

Loránd Soares Szász este unul dintre cei mai apreciaţi traineri români – a fost desemnat, de două ori consecutiv, cel mai bun speaker din România în cadrul Business Days. Loránd inspiră mii de oameni în fiecare lună la seminariile şi workshopurile sale, dar şi online, pe Facebook şi pe blog, în cadrul unei comunităţi de peste 190.000 de membri. Anul trecut, în urma unui studiu făcut de specialişti HR pe una din companiile sale, a primit distincţia ,,Management de 5 stele”, pentru modul de comunicare dintre management şi echipă.

Persoană de contact
Heidi Cucu
PR Manager
0730.591.959
adelheid.cucu@coaching4you.ro
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
general manager
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: