Specialiştii atrag atenţia: Ne putem îngrăşa la loc dacă nu eliminăm stresul interior

Asociația Română de Hipnoză
București, str. Turnu Măgurele 1, bl C3, ap 104, sector 4
CUI: 31183986; nr. înființare: 318/A/2014; cod CAEN: 8559
Email: contact@AsociatiaRomanadeHipnoza.ro
Web: www.AsociatiaRomanadeHipnoza.ro
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asociatia-romana-de-hipnoza
Facebook: https://www.facebook.com/asociatiaromanadehipnoza
Tel: 0741 044 701; 0720071016

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația Română de Hipnoză ; Plus Communication

Asociatia Romana de Hipnoza_logoObezitatea reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă lumea occidentală, iar studiile Organizației Mondiale a Sănătății arată că 39% dintre adulţii planetei sunt supraponderali, iar 13% sunt chiar obezi. Motivele principale care predispun oamenii la îngrăşare identificate de specialişti sunt apetitul crescut, tahifagia, predilecţia pentru dulciuri, ingestia compulsivă şi sedentarismul.

Cu toate că ne dăm silinţa să slăbim, încercând anumite diete găsite pe internet sau practicând sportul la sală sau în aer liber, constatăm că acele kilograme în plus nu se duc, iar apetitul nostru creşte în loc să scadă.

Specialiştii de la Asociația Română de Hipnoză ne spun că degeaba depunem efort să ardem calorii, atâta timp cât nu am identificat cauza primordială a stresului interior, bine întipărit în subconştientul nostru, care ne provoacă să mâncăm compulsiv şi să anulăm, practic, multele ore petrecute în sala de forţă sau pe terenul de sport. Acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna dacă folosim o metodă foarte eficientă, simplă și la îndemâna tuturor, numită autohipnoza, cu ajutorul căreia putem să modificăm resorturile interioare care ne fac să deschidem ușa frigiderului la 12 noaptea.

Ca să scăpăm de kilogramele în plus, trebuie să operăm la nivel subconștient, și acolo să realizăm modificările necesare

Angela Nuțu

Angela Nuțu

„Nu atât procesul fizic de slăbire – prin sport, alimentaţie echilibrată etc. – este greu, cât mai ales dorinţa noastră obsesivă de a strica tot ce am clădit până atunci. Este vorba de acel impuls al nostru de la miezul nopții, care ne ridică din pat şi ne împinge către frigider, de unde vom înmagazina, în doar zece minute, aportul caloric pe întreaga zi următoare. Deci, problema noastră nu sunt kilogramele în plus (care pot fi date jos relativ uşor), ci acel impuls, aparent mic şi nevinovat, care ne împiedică să ajungem la obiectivul nostru. În spatele acelui impuls mic şi nevinovat se află o cauză emoţională, o frică sau chiar o fobie, care ne-a împins la momentul respectiv să o… hrănim, la propriu. Cauza este întotdeauna profundă, personală, emoţională, şi de cele mai multe ori necunoscută celui care încearcă să slăbească”, spune Angela Nuțu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Potrivit specialistului, majoritatea oamenilor nu reuşesc să-şi menţină silueta, deoarece se concentrează doar pe un meniu echilibrat şi mişcare și nu privesc întreg tabloul care i-a determinat să se îngraşe şi motivele care au generat o reacție de autoapărare față de stresul interior, de angoasă, anxietate etc. „Mâncatul obsesiv-compulsiv este un rezultat, nu o cauză. Unii mănâncă în exces pentru că sunt nervoşi, deci trebuie să identifice cauza nervozităţii lor, alţii mănâncă mult pentru că se simt singuri, deci trebuie să descopere şi să rezolve factorul care-i determină să se simtă aşa”, ne informează specialistul.

„Dacă factorii de stres care au declanşat acest obicei nu au fost descoperiţi şi rezolvați, omul va folosi mâncatul obsesiv-compulsiv ca răspuns la orice factor de stres. În timp, factorii de stres se vor înmulţi, iar persoanei în cauză îi va fi din ce în ce mai greu să slăbească”, aflăm tot de la Angela Nuțu.

Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmăm pentru a elimina stresul care ne îngraşă

Oricât de mult ar slăbi cineva prin metode externe (sport, diete, înfometare etc.), acele rezultate vor fi de scurtă durată, pentru că ceasul biologic este deja setat la un anumit număr de kilograme, la care corpul se simte excelent din punct de vedere al inconștientului. Acest excelent poate să însemne 80 de kilograme sau 180 de kilograme și nu are nicio legătură cu greutatea dorită de către cel care vrea să slăbească. De aceea, pentru a putea obține rezultate stabile și de lungă durată, trebuie să lucrăm la un nivel profund al ființei, să obținem transformarea de la interior, la exterior, și nu invers. Cum facem asta? Autohipnoza este de departe una dintre cele mai eficiente tehnici și o poți învăța foarte ușor, într-o singură zi.

Dacă, totuși, nu poți face asta, specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză ne sugerează pașii de mai jos:

1. Cu ochii închiși, respiri adânc, profund de trei-patru ori și îți dai voie să te relaxezi, să te interiorizezi.
2. Imaginează-ți un ceas interior care arată numărul de kilograme pe care îl ai acum.
3. Ajustează acest „ceas” exact cum ai face cu un ceas normal, mutând „limbile ceasului” la „ora” (adică greutatea) dorită.
4. Observă senzațiile și reacțiile interioare, emoționale, mintale și corporale care ar putea apărea când faci acest pas.
5. Menține „acul ceasului” la nivelul dorit, la greutatea dorită, și observă cum se simte corpul tău în această nouă realitate.
6. Menține această stare și, apoi, respirând profund, deschide ochii și revino la starea de veghe de zi cu zi.

Mai multe detalii despre autohipnoză și multitudinea de moduri în care poate fi aplicată aflaţi pe http://auto.hipnoza.ro.

Angela Nuțu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are o experiență de peste zece ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Este membru fondator al Asociației Române de Coaching, formator acreditat ANC, trainer acreditat NLP, trainer acreditat metoda centrum.
Persoană de contact
Angela Nuțu
vicepreşedinte
0720 071 016
contact@prosuccesstraining.ro
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
general manager
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: