Prozatorul Nicolae Goja, scriitorul anului 2016

Nicolae Goja

Marinel Rob, Nicolae Goja

de Gelu DRAGOŞ

Miercuri, 6 iulie, în sala „Europa” din cadrul Primăriei Baia Mare a avut loc, deja cunoscuta manifestare literară „Ziua scriitorului”, ediţia a V-a, organizată de Consiliul Local al Primăriei Baia Mare în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor, revista „Nord literar” şi Reprezentanţa Maramureş a USR Filiala Cluj.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de profesorul Săluc Horvat, moderatorul manifestării, care a mulţumit pentru prezenţa numeroasă distinşilor oaspeţi, ca şi primarului interimar Marinel Rob.

Cel care a anunţat câştigătorul râvnitului titlu de „scriitorul anului” a fost poetul Gheorghe Pârja, preşedintele Reprezentanţei USR Maramureş. Tot Domnia Sa a avut cuvinte de apreciere atât la adresa prozatorului Nicolae Goja cât şi a formatorului de opinie Nicolae Goja, cel care este şi redactor-şef al cotidianului „Graiul Maramureşului”.

Emoţionat, proaspătul laureat a spus, printre altele: „Le mulţumesc în numele scriitorului. Nu ştiu dacă sunt scriitor, probabil, nu sunt nici jurnalist. De fapt, ca orice om, nu prea ştiu ce sunt. Poate că sunt inginer, asta mi-am dorit să fiu odată. Poate sunt prozator sau ziarist, sau probabil că sunt din toate câte puţin, însă cea mai mare admiraţie o am pentru scriitori. Şi am avut această admiraţie de când aveam şapte ani. De fapt, nu faţă de scriitori am avut prima atracţie, ci faţă de LITERE. Meseria de ziarist mă ţine aproape de cea de scriitor”.

Primarul interimar Marinel Rob, în cuvântul său, a spus că va face tot ce este posibil omeneşte în a ajuta scriitorii băimăreni şi a amintit faptul că a fost aprobată hotărârea C.L. de a se amenaja „Parcul scriitorilor” din faţa cinematografului „Dacia”, loc unde vor fi amplasate plăci de marmură în memoria scriitorilor băimăreni intraţi în istoria literaturii şi memoria cititorilor.

La final, distinşii oaspeţi, printre care şi un grup de scriitori sătmăreni în frunte cu Aurel Pop şi Alexandru Zotta, au fost invitaţi la o agapă scriitoricească la Hotel „Carpaţi”, unde au fost trataţi cu mai multe bunătăţi culinare şi un vin excelent din producţia proprie a prietenului Nicu Goja.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: