William Shakespeare: „A Midsummer Night’s Dream”. Un vis din noaptea de Sânziene – traducere în limba română de G. P. Sterian (1893)

coperta_Midsummer_Sterian_1893

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român şi Ambasada Irlandei

anunţă publicarea volumului

William Shakespeare
A Midsummer Night’s Dream
Un vis din noaptea de Sânziene
Texte paralele
Tradus în limba română de G. P. Sterian, 1893
ISBN 978-606-760-065-0
editat de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu

Editura Contemporary Literature Press publică, sub formă de texte paralele sau ediţii facsimil în limba română, peste 30 de volume cuprinzând piese de teatru de William Shakespeare, fiecare dintre ele în mai multe versiuni, toate traduse într-o limbă românească pe care pe vremuri o scriam altfel, uneori chiar cu alte caractere tipografice, şi care dă textelor lui Shakespeare o culoare specială, dispărută în zilele noastre, când exprimarea este prozaică, lipsită de poezie.

Având în vedere că numărul volumelor este mare, le vom publica „în rate”, ca să folosim o expresie care dovedeşte limpede cât de lipsită de poezie este vorbirea de astăzi.

Această publicare este legată de aniversarea lui Shakespeare la împlinirea celor 400 de ani care au trecut de când l-am avut printre noi. Contemporary Literature Press sprijină în acest fel celebrarea dramaturgului de către British Council sub deviza „Shakespeare Lives in 2016”. Seria de traduceri vechi ale pieselor lui la editura noastră va continua.

Last but not least, să nu uităm că Shakespeare a murit aproape la aceeaşi dată cu Cervantes. Singularul dramaturg al lumii şi singularul romancier al lumii au trăit şi au murit în acelaşi timp.

George Sandulescu şi Lidia Vianu

William Shakespeare: A Midsummer Night’s Dream”. Un vis din noaptea de Sânziene. Texte paralele. Tradus în limba română de G. P. Sterian, 1893, editat de C. George Sandulescu şi Lidia Vianu, s-a lansat oficial miercuri, 3 august 2016, iar volumul poate fi consultat şi descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/shakespeare-midsummer-sterian-1893.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesaţi website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză şi în limba română.
Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresaţi editurii, la adresa: lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: