Ce îi face pe oameni puternici? – Scopul şi sensul pe care îl dau vieţii lor!

Alexandru Plesea_13 abilitati

de Alexandru PLEŞEA

Efortul pe care un om îl are de făcut să îşi îndeplinească visele, este ca şi cum ai escalada Everestul. Are nevoie de antrenament – educaţie continuă, are nevoie tactică – un plan sau paşi de făcut, are nevoie de ghid – pentru a-şi uşura planul, şi are nevoie de exerciţii continue – perseverenţă, voinţă, muncă.

Oamenii care văd alţi oameni care au escaladat Everestul au nevoie să facă cam aceleaşi lucruri pe care le-au făcut şi aceştia. Nu trebuie reinventată roata aici. Totuşi oamenii care au escaladat au dezvoltat anumite capacităţi neobişnuite mentale şi fizice.

Calităţile mentale au nevoie să le ghideze pe cele fizice. Ele sunt volanul maşinii umane.
Fiind explorator, am întâlnit oameni din toate colţurile lumii cu multiple capacităţi, o parte le înşir mai jos.

Să-i dăm drumul:

1. Ei ştiu că va merge bine, dar sunt pregătiţi şi pentru ce-i mai rău

Cei mai mulţi dintre oameni nu reuşesc să fie pregătiţi pentru ce-i mai rău. Uneori balanţa merge şi spre eşec. Aşa numim noi: VIAŢA. Evident că orice biped să aşteaptă doar la câştig, dar nimeni nu a ajuns la câştig din prima. Eşecul face parte din orice Câştig. E nevoie de exerciţiu spre înţelegerea acestui lucru.

2. Le place sentimentul fricii

Toţi aceşti oameni ies din zona de confort. În timp de majoritatea fug de ce le este frică, oamenii puternici mental fug în direcţia temerilor lor, pentru că le place sentimentul depăşirii acestor frici şi atingerii rezultatelor care se află de cealaltă parte a zidului.

3. Se expun deliberat diferitelor forme de durere

Motivul este simplu: „Cu cât transpiri mai mult pe timp de pace, cu atât sângerezi mai puţin pe timp de război.” De exemplu, Amelia Boone este o femeie care câştigă de obicei în faţa bărbaţilor în cursele cu obstacole. A obţinut peste 30 de victorii şi 50 de podiumuri. Amelia a spus într-un interviu că a făcut un obicei din a se antrena în cele mai grele condiţii posibile.

4. Sunt dependenţi de gândirea în termenii provocării

Hai să fim sinceri: omul de rând nu este mare fan al provocărilor, şi industria divertismentului este prima care atestă această afirmaţie. Din acest motiv ne plac show-urile simpliste şi urmărim vedete precum surorile Kardashian.
Dar oamenii puternici mental sunt dependenţi la propriu de cărţi, jocuri, filme, idei şi situaţii care îi fac să transpire în timp ce gândesc. Gânditul este plăcerea supremă şi cu cât gândesc mai intens, cu atât se simt mai bine.
Aşa că, dacă vrei să atingi nivelul lor de succes, trebuie să-ţi placă provocările la fel de mult ca lor. Dacă nu, te vei bloca la primul obstacol care-ţi va pune probleme.

5. Dau prioritate doar la ce este Important pentru Scopul lor

Cea mai rapidă cale de a-ţi pierde concentrarea şi energia este să te gândeşti toată ziua la lucruri asupra cărora nu ai control imediat. Acţiunile stricte, intenţionate, către Scop, îl fac pe acesta să ajungă mai aproape de realizare.

6. Trăiesc în fiecare zi în termenii schimbării

Oamenii cu putere mentală înţeleg foarte bine că viaţa este un rău care nu încetează să curgă, iar ei sunt ca nişte bărcuţe care trebuie să facă ajustări zilnice mai mari sau mai mici asupra cursului. Nu există altă metodă pentru a ajunge acolo unde vrei. Dacă nu faci aceste ajustări, viaţa te va duce acolo unde sunt trimişi majoritatea oamenilor.
Din acest motiv, oamenii puternici sunt foarte flexibili şi-şi adaptează constant cursul vieţii la noile condiţii, impuse de rău. Au mintea deschisă şi sunt gata să profite de toate oportunităţile pe care fiecare schimbare le-o oferă.

7. Au nevoi simple, chiar dacă au visuri înalte

Uite cum stă treaba: dacă trebuie să conduci o maşină de fiţe, să mănânci în fiecare zi la un restaurant de clasă, să trăieşti într-o casă imensă şi să porţi haine scumpe ca să te simţi bine, e o probabilitate mare de a nu fi capabil niciodată să faci marile nebunii frumoase ale vieţii. Nu ai tăria de a face ce trebuie pe perioade lungi dacă nevoile tale imediate nu sunt satisfăcute. Nu spun că oamenii cu putere mentală nu apreciază luxul – chiar dacă sunt câteva exemple de milionari care duc vieţi modeste –, dar pentru mulţi dintre ei luxul este mult mai puţin important decât a face ceea ce le place.

8. Sunt foarte zgârciţi când vine vorba de timpul şi energia lor

Şi au dreptate! Pe multe din cele ce ni se întâmplă nu le putem controla, dar cu siguranţă putem controla cele mai importante resurse ale noastre: timpul şi energia.
Au oamenii strategii înţelepte de a folosi şi multiplica aceste resurse? Pun pariu că nu. Oamenii puternici mental investesc aceste resurse de zece ori mai atent decât fac cu investiţiile în bani. Este mult mai uşor să faci bani decât să produci mai mult timp şi energie personală. Gândeşte-te la cele mai inteligente moduri de a le investi!
Asta fac, zilnic, oamenii de succes.

9. Le place să-şi facă prieteni ciudaţi

Gravitează în jurul oamenilor care sunt stigmatizaţi pentru că ştiu că doar împreună pot aduce schimbarea în bine.
Cel mai mare avantaj al prietenilor ciudaţi este că nu mai simţi presiunea societăţii, care te obligă să urmezi un anumit curs de acţiune; pentru cei ciudaţi, nu sunt metode bune sau greşite, ci doar multe căi de a face multe lucruri. Dacă te înconjuri cu astfel de persoane, vei simţi o dezvoltare a creativităţii şi a puterii mentale. Deci, data viitoare când ţi se pare că cineva este ciudat, fă tot posibilul să ajungi să-l cunoşti şi poate să ţi-l faci prieten!

10. Caută mereu să înveţe din eşecuri

Ştii de ce nu vezi prea multe articole în ziare, filme sau cărţi care analizează eşecurile? Pentru că eşecul nu este cel mai apreciat subiect.
Nimeni nu vorbeşte despre numărul 2. Indiferent de ce cursă urmărim, toţi ochii sunt pe câştigător. Nu spun că învingătorii nu oferă lecţii valoroase, dar oamenii puternici mental ştiu că fiecare campion îşi datorează succesul la doi factori: 1 – ce au făcut bine şi 2 – ce nu au făcut.

11. Uneori, sunt egoişti

Pentru că oamenii puternici mental nu se chinuie să fie pe placul tuturor, nu le pasă ce gândesc alţii despre ei. Rareori iau decizii bazate pe aşteptările altor persoane; şi pentru că nu consideră că ceilalţi le sunt datori cu ceva, de multe ori par a fi ghidaţi de motive egoiste. Şi poate că sunt, cu adevărat.

12. Îşi respectă şi apreciază competitorii

Oamenii puternici mental înţeleg că adversarii lor pot fi cei mai buni profesori. Cu cât îi respecţi mai mult, cu atât mai multe poţi învăţa de la ei şi, în anumite cazuri, s-ar putea să fie dispuşi să împartă cu tine câteva dintre secretele lor.
Tuturor ne place să predăm cui ne ascultă cu atenţie.

13. Programează timp zilnic pentru discuţiile pozitive cu sine

Modul în care privim conversaţiile cu sine este extrem de important pentru dezvoltarea obiceiurilor noi, eliminarea obiceiurilor greşite şi perseverenţa în ce le priveşte pe cele noi.
Acesta este motivul pentru care oamenii puternici mental programează timp zilnic pentru a vorbi cu sine. Dacă lăsăm această conversaţie la mila evenimentelor zilnice, calitatea ei va fi destul de îndoielnică, poate chiar negativă. Dacă vrei să-ţi îndeplineşti scopurile înalte şi să adopţi obiceiuri bune, trebuie să incluzi în programul zilnic discuţii strategice cu tine însuţi.

În speranţa că ţi se par uşoare aceste 13 lucruri de făcut, atunci efortul + voinţa + perseverenţa să fie cu tine, să le realizezi!

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: