Joyce Lexicography. Volume 124: The Devil in Corsica. Work in Progress de C. George Sandulescu și Lidia Vianu

coperta_lexicon-124

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei,

anunță publicarea volumului 124 din Joyce Lexicography

George Sandulescu și Lidia Vianu
Joyce Lexicography
Volume 124
The Devil in Corsica
Work in Progress

ISBN 978-606-760-080-3

Pe lângă Dubliners, Ulysses, sau Finnegans Wake, James Joyce a scris și două mici povestiri, pe care le-a trimis sub formă de scrisori aceluia care era fiul fiului său: Stephen James Joyce. Una dintre ele se intitulează „The Cat and the Devil”.
S-ar putea că „The Cat and the Devil” ar fi avut loc în țara lui Cristofor Columb: acesta s-a născut în Corsica, care era pe vremea aceea parte din Republica Genovei.
Din cauză că nu putem cita textul povestirii lui James Joyce, din rațiuni de copyright, recurgem la o metodă prin care vă oferim material de lucru: acesta constă într-o serie de cuvinte-cheie, care, în mod neașteptat, se dovedesc a fie centrale în opera lui Joyce. Acum e rândul cititorilor să continue ceea ce am început noi, și sperăm că vor face acest lucru atunci când restricțiile de copyright ale textelor orignale vor dispărea.

C. George Sandulescu și Lidia Vianu

Joyce Lexicography. Volumul 124. The Devil in Corsica. Work in Progress de C. George Sandulescu și Lidia Vianu s-a lansat oficial luni, 5 septembrie 2016, iar volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/joyce-the-devil-in-corsica.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați editurii: lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: