William Shakespeare: Richard III. Viața și moartea regelui Richard III – traducere de Scarlat Ion Ghica (1892)

shakespeare_richard-iii-ghica-1892

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei,

anunță publicarea volumului

William Shakespeare
Richard III
Viața și moartea regelui Richard III
Texte paralele
Tradus în limba română de Scarlat Ion Ghica, 1892
ISBN 978-606-760-071-1
editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu

Editura Contemporary Literature Press publică, sub formă de texte paralele sau ediții facsimil în limba română, peste 30 de volume cuprinzând piese de teatru de William Shakespeare, fiecare dintre ele în mai multe versiuni, toate traduse într-o limbă românească pe care pe vremuri o scriam altfel, uneori chiar cu alte caractere tipografice, și care dă textelor lui Shakespeare o culoare specială, dispărută în zilele noastre, când exprimarea este prozaică, lipsită de poezie.

Având în vedere faptul că numărul volumelor este mare, le vom publica „în rate”, ca să folosim o expresie care dovedește limpede cât de lipsită de poezie este vorbirea de astăzi.

Această publicare este legată de aniversarea lui Shakespeare la împlinirea celor 400 de ani care au trecut de când l-am avut printre noi. Contemporary Literature Press sprijină în acest fel celebrarea dramaturgului de către British Council sub deviza „Shakespeare Lives in 2016”. Seria de traduceri vechi ale pieselor lui la editura noastră va continua.

Last but not least, să nu uităm că Shakespeare a murit aproape la aceeași dată cu Cervantes. Singularul dramaturg al lumii și singularul romancier al lumii au trăit și au murit în același timp.

George Sandulescu și Lidia Vianu

William Shakespeare: Richard III. Viața și moartea regelui Richard III. Texte paralele. Tradus în limba română de Scarlat Ion Ghica, 1892, editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu, s-a lansat oficial miercuri, 28 septembrie 2016, iar volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/shakespeare-richardIII-sighica-1892.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați editurii: lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: