20 de copii afectaţi de războiul din Ucraina regăsesc în Maramureş bucuriile copilăriei

prefectura_grup-copii-ucraina

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 11-21 octombrie, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş şi Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare organizează o tabără de recreere pentru 20 de copii din Ucraina. Copiii, fete şi băieţi, cu vârste între 13 şi 15 ani, provin din zona afectată de război (regiunea Doneţk), din categoriile sociale cele mai defavorizate în această perioadă în Ucraina: locuiesc în apropierea liniei de contact şi sunt persoane strămutate intern (familii refugiate din regiunile ocupate de forţele separatiste). Aşadar, copiii au mare nevoie de o perioadă de linişte, cu un program relaxant şi variat, care să le aline durerile provocate de război şi care să le reamintească faptul că una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii este copilăria.

prefectura_copii_ucraina_joaca_1

Grupul de copii a sosit în judeţul Maramureş marţi, 11 octombrie, prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei, unde au fost întâmpinaţi de organizatori, iar înainte de a porni spre Baia Mare au fost primiţi cu o gustare caldă.

prefectura_copii_ucraina_joc-cu-baloane

Timp de zece zile, ei vor participa la activităţi recreative şi educative, cum ar fi: seri de film, instruiri pe teme de igienă, serată, fotbal şi handbal, picnic, ore de călărie, concursuri muzicale, dans sportiv şi dans popular, vizite la Muzeul de Istorie şi la Planetariu, precum şi într-un studio de televiziune, un worshop de fotografie la Muzeul Satului, în Parcul Municipal „Regina Maria”, la Muzeul Judeţean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” şi la Turnul Ştefan, ateliere de handmade, înot, o excursie la Creasta Cocoşului, precum şi multă joacă.

prefectura_copii_ucraina_joaca_3

Copiii sunt însoţiţi de doi adulţi şi vor fi cazaţi în Baia Mare, în clădirile Taberelor şcolare ale Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Maramureş şi la Centrul de Reabilitare Socială pentru Copii Aflaţi în Situaţie de Risc al SPAS. Organizatorii beneficiază şi de sprijinul Ambasadei României la Kiev.

prefectura_copii_ucraina_cazare

Astfel de demersuri se înscriu pe linia sprijinului umanitar concret acordat de România statului vecin Ucraina.

prefectura_copii_ucraina_joaca_5

Precizăm că în anul 2015 România a primit, din raţiuni umanitare, un număr de 53 de copii, provenind din familii care au suferit de pe urma operaţiunilor militare desfăşurate în contextul conflictului armat din estul Ucrainei. Aceştia au beneficiat de şedere în tabere organizate în judeţele Suceava şi Argeş.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: