Expoziţia artiştilor fotografi din China, la Baia Mare

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociaţia „Euro Foto Art”

poster-baia-mare_webEdiţia a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România, organizat de Asociaţia Internaţională „Euro Foto Art” cu sprijinul organizaţiilor partenere, cu patronajul Ministerului Culturii, al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din China a oferit posibilitatea de a vernisa în mai multe oraşe ale României diferite expoziţii alcătuite din lucrările artiştilor fotografi din China.
În acest context, datorită bunelor relaţii de colaborare existente între Asociaţia „Euro Foto Art” şi Biblioteca Judeţeană „Petru Dulfu” din Baia Mare, va fi organizată o nouă expoziţie de artă fotografică din China.
De această dată, pe simezele de expunere ale Bibliotecii Judeţene vor fi instalate o selecţie de 45 de fotografii din cadrul expoziţiei intitulate „Terra color”. Expoziţia a fost alcătuită din lucrările artiştilor fotografi din Zhuhai (China), membri ai organizaţiei partenere a Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”.
Expoziţia a fost vernisată prima dată la Biblioteca Naţională a României din capitală, cu ocazia lansării ediţiei a IV-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România, la care a participat şi Excelenţa Sa XU FEIHONG, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România şi ataşatul cultural Yan Jianwu. De asemenea expoziţia a fost prezentată anul trecut în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea şi în Galeria Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. În continuare, o altă selecţie din această expoziţie urmează să fie vernisată în data de 26 octombrie 2016 în Slatina (Olt).
Printre lucrările expuse, publicul vizitator va putea descoperi o serie de peisaje de excepţie realizate de artiştii fotografi Chen Weilu, Peng Bang şi Xie Jinshu, în cele mai frumoase regiuni pitoreşti ale Chinei. Artistul fotograf Guo Bingsheng este prezent în expoziţie cu ciclul intitulat „Oameni din Sri Lanka”, iar artistul fotograf Wu Jinrong prezintă în cadrul ciclului „Dansatori din China” o serie de imagini de excepţie despre dansatoarea Yang Liping. Artistul fotograf Xie Bingrun demonstrează prin fotografiile sale cât de frumoasă este toamna în China.
Vernisajul expoziţiei de artă fotografică a artiştilor va avea loc marţi, 25 octombrie 2016, ora 16, în holul Bibliotecii Judeţeane „Petru Dulfu” Baia Mare, la care organizatorii manifestării îi invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către reprezentantul Bibliotecii, Ştefan Selek, iar lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Felix Săteanu din Baia Mare, membru al Asociaţiei „Euro Foto Art”.
Expoziţia organizată sub patronajul Municipiului Baia Mare şi al Consiliului Judeţean Maramureş va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 noiembrie 2016, iar accesul publicului este gratuit.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: