În atenția scriitorilor care doresc să se înscrie în noul volum al lucrării OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE, o altfel de istorie a literaturii române actuale

ediție îngrijită de Al. Florin Țene – președintele național al LSR, Gavril Moisa – secretar general al LSR, și Voichița Pălăcean-Vereș – purtător de cuvânt al LSR și editor

Liga Scriitorilor_sigla

COMUNICAT DE PRESĂ

Va apărea, până la sfârşitul anului, PARTEA A III-a, în care vor fi incluşi membrii LSR care din motive obiective nu au apărut în părţile I (A – L) şi II (M – Z).

Fiecare doritor va expedia pe adresa de e-mail a Editurii Napoca Nova un singur fișier Word, care va conţine următoarele:

I.

 1. numele complet;
 2. pseudonimul literar sau semnătura sub care va apărea în volum;
 3. Filiala LSR din care face parte;
 4. adresa oficială şi numărul de telefon (confidenţial, nu se va publica);
 5. seria și numărul cărții (buletinului) de identitate (confidenţial, nu se va publica);
 6. adresa de e-mail (confidenţial, nu se va publica);
 7. numărul de pagini cu care se înscrie în volum;
 8. numărul de pagini color cu care se înscrie (numai dacă este cazul);
 9. număr de imagini cuprinse în paginile personale (fotografia + copii ale copertelor de carte + reproduceri după lucrări de artă proprii, dacă este cazul);
 10. o fotografie bust format 5×4 cm (format jpg, realizată cu un aparat foto digital sau cu telefonul; fotografia va fi inclusă în fişierul Word şi va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); cine doreşte, poate include în paginile proprii fotografii de grup, cu indicarea exactă a celor care apar în poze;
 11. un scurt curriculum vitae;
 12. lista principalelor sale volume (la alegere şi reproduceri după coperte de carte; copertele vor fi scanate şi transmise în format jpg; fiecare fotografie va fi inclusă în fişierul Word, dar va fi transmisă şi separat, ca ataşament la e-mail); pentru fiecare volum se vor indica: titlul şi subtitlul, specia literară, prefaţatorul, postfaţatorul, autorul graficii din interior etc., editura, localitatea şi anul de apariţie; cei care doresc, pot enumera volumele la care sunt coautori şi volumele colective la care au contribuit sau cele pe care le-au îngrijit;
 13. referinţe critice (selectiv); se vor indica între ghilimele citate reprezentative, iar în paranteză se va preciza cui aparţine citatul şi unde a fost publicat iniţial textul critic.

II.

Acestor informaţii li se vor adăuga textele alese pentru includerea în volum (poezie, proză, eseu, critică literară etc.).

Textul va fi scris cu diacritice, cu literă Times New Roman 12, un singur spaţiu distanţa dintre rânduri, pe o pagină format A5 (dacă fişierul este în format A4, se va socoti un număr dublu de pagini A5).

Vă rugăm să consultaţi la colegii din filială cele două volume apărute în luna septembrie!

Scriitorii îşi vor alege numărul de pagini de carte în care să se prezinte, spaţiul minim alocat fiecăruia fiind de 4 pagini, iar cel maxim de 30 de pagini.

Autorii vor achita 25 lei/ pagină, iar în schimbul acestei sume vor primi 3 exemplare din carte. Cei care doresc, pot opta ca în volum să beneficieze de reproduceri color ale fotografiei, ale copertelor de carte şi, eventual, după propriile lucrări de grafică; în acest caz, preţul va fi de 50 lei/pagina color.

După realizarea fişierului ce va fi transmis editurii, autorii pot estima câte pagini vor avea în carte şi care sunt costurile pe care le au de achitat.

După tehnoredactarea capitolului din volum, fiecare autor va primi prin e-mail un fişier pdf, adică o copie fidelă a paginilor sale din carte, pentru a realiza corectura şi pentru a transmite ulterior bunul de tipar către editură.

Plata se va realiza numai în momentul pregătirii cărţii pentru tipar (după obţinerea bunului de tipar), în contul editurii, care va fi transmis prin e-mail. Autorii care nu vor vira în cont sumele aferente până la data indicată vor fi excluşi din cuprins!

Volumele vor fi expediate prin poştă, la adresele indicate de către autori (taxele poștale căzând în sarcina acestora) sau vor fi predate personal, la sediile filialelor LSR unde vor avea loc lansări oficiale de carte.

Materialele vor fi transmise prin e-mail pe una dintre adresele:

editura@napocanova.ro
office@napocanova.ro
voichita.veres@napocanova.ro

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne scrieţi sau puteţi suna la tel. 0766.941.689 sau 0745.530.465 (luni – vineri, între orele 8 şi 17). Colectivul editurii vă stă la dispoziţie.

Pentru a evita neplăcerile, vă rugăm să nu trimiteţi materialele nici şefilor de filială, nici preşedintelui național al LSR sau altor persoane! Nu trimiteţi bani în contul LSR sau în altă parte înainte de a primi instrucţiunile editurii!

Termenul-limită de expediere a materialelor în format electronic este luni, 14 noiembrie. Nu se acceptă manuscrise olografe sau dactilografiate expediate prin poştă, nici colete conţinând fotografii sau cărţi.

După trimiterea materialelor, autorii sunt rugaţi să urmărească poşta electronică, pentru a avea acces la eventualele noastre comunicări.

Autorii care au apărut deja în primele volume, în cazul în care doresc să figureze şi în acesta, sunt rugaţi să ne contacteze.

Al Florin Ţene,
preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor Români

Voichiţa Pălăcean-Vereş,
director Editura Napoca Nova

One Response to În atenția scriitorilor care doresc să se înscrie în noul volum al lucrării OGLINDA LSR LA 10 ANI DE LA ÎNFIINŢARE, o altfel de istorie a literaturii române actuale

 1. Ioan Meteș Morar spune:

  Prea scumpă publicitatea pentru mine și pentru mulți alți!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: