Prozatoarea ANCA GOJA la Cluj-Napoca

anca-goja

de Gelu DRAGOŞ

Joi, 10 noiembrie 2016, între orele 12-15, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, va avea loc prezentarea cărţii de proză scurtă „Fabrica de fericire”, autor Anca Goja din Baia Mare.

Prezintă: Victor Cubleşan, Vasile G. Dâncu, Ioan Mureşan. Moderator şi gazdă a evenimentului literar va fi scriitoarea Irina Petraş, preşedintele USR, Filiala Cluj.

Despre Anca Goja şi cărţile ei, Nona Ropotan spune:

„Anca Goja mi-e cunoscută din mediul on-line, frecventăm aceleași cercuri de prieteni virtuali, cred că e posibil să ne și vedem în plan fizic cât de curând; o urmăresc cu mare drag pentru că îmi place la ea constanța. E printre puținii care nu se dezic de ceea ce fac; adică literatură, literatură de calitate bună. Și după ce a publicat în diverse reviste și antologii, a ajuns acum la al doilea volum, după ce «Zăpadă neagră și alte povestiri» a fost premiat și apreciat și de critică, și de către cititori. Și mai e ceva ce-mi place mult la ea: nu încetează să se perfecționeze, participă la tot felul de ateliere de scriere creativă, nu cred că atât din dorința de a mai afla ceva despre tehnica scrierii, cât din motive de surse de subiecte. Spun asta pentru că în vreo câteva dintre povestirile din «Fabrica de fericire» am regăsit ceva din spiritul «Poveștilor cu final schimbat», volumul scris de Florin Iaru. Dar doar în spirit. Restul e intuiția și talentul Ancăi Goja de a contura personaje contemporane cu noi, aproape că banale prin platitudinile pe care le tot emit (cu viteze uluitoare uneori) și prin așa-zisele probleme existențiale cu care se confruntă. Spre deosebire de alte volume citite recent, în care am dat peste tușe grosiere ale defectelor și «handicapurilor» din cotidian, peste sarcasme gratuite și prost așezate în pagină, la Anca Goja dai peste un firesc aproape pierdut, chiar nefiresc deja pentru mulți dintre noi. Personajele din «Fabrica de fericire» au un singur lucru în comun: își caută fericirea; căutările au loc în cele mai neașteptate locuri, pe diferite lungimi ale zilei/nopții, se caută fericirea la modul conștient sau nu, cu ochii larg deschiși sau prin intermediul celor din jur. Dacă ajung sau nu în posesia acestui elixir de viață lungă, veți afla citind volumul.”

Succes, Anca!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: