Recomandări pentru conducătorii auto în sezonul de iarnă 2016-2017

Prefectura MM_logo

COMUNICAT DE PRESĂ

Dat fiind că primele căderi masive de zăpadă s-au înregistrat în județul Maramureș sâmbătă și duminică 12-13 noiembrie 2016, recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă.

Recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă de iarnă, 2016-2017, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, iar celor care se îndreaptă spre stațiunile montane să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri, pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate și cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Se impun restricții de circulație pe DN 18B, la km 53 + 700, la intersecția cu drumul Boiereni – Dealul Măgoaja, pentru autovehiculele cu un tonaj de până la 7,5 tone.

Vă reamintim că săptămâna trecută Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș s-a întrunit în ședință extraordinară, iar prefectul Sebastian Mihai Lupuț a dispus societăților contractuale măsuri cu privire la actualizarea stocurilor de materiale antiderapante pentru toate drumurile din județ. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a atras atenția prestatorilor de servicii de deszăpezire cu privire la urgentarea intrării în baze a tuturor utilajelor care deservesc deszăpezirea pe drumurile județului Maramureș.

Prefectul județului Maramureș le solicită prestatorilor de servicii de deszăpezire să trateze cu maximă seriozitate situația drumurilor în sezonul de iarnă.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: