Lansare de carte la Hunedoara

de Ion PODOSU

daca-ar-fi-un-roman_viorel-serbanZiua de 13 mai n-a fost o zi „cu ghinion”, cum îndeobşte se spune, pentru autorul cărţii „Dacă ar fi un roman” – Viorel Şerban, unul dintre colaboratorii statornici ai revistei noastre, deoarece în această zi a avut loc o a doua lansare a cărţii sale, a cincea la număr, apărută în 2010 la Editura Limes din Cluj-Napoca.

Manifestarea de la Hunedoara, organizată cu dăruire şi deosebit simţ artistic de către secretara Filialei Interjudeţene Alba – Hunedoara, doamna Simona Bucuci, a reunit reprezentanţi de marcă ai vieţii culturale hunedorene. Au mai participat preşedintele filialei, domnul Ioan Buţu, membri ai Consiliului director, doamna Rodica Aldea, fostă secretară şi tânără pensionară, precum şi alţi invitaţi.

După prezentarea oaspeţilor, primul punct al manifestării a fost ilustrat de polivalentul artist Nistor Purcariu, alias Giovani, care, ca un adevărat menestrel, a interpretat la vibrafon (un instrument muzical de percuţie, asemănător xilofonului, cu lame metalice sub care se găsesc tuburi de rezonanţă, la ale căror capete e montat un vibrator) patru piese de inspiraţie medievală.

Două reprezentante ale cenaclului de pe lângă Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor au recitat cu sensibilitate din creaţia poetică a lui Viorel Şerban. A urmat prezentarea propriu-zisă a cărţii de către autorul prefeţei, scriitorul Eugen Evu, redactor-şef al revistei „Nova Provincia Corvina”, consilierul local Ion Neamţu şi scriitorul Ion Urda. Vorbitorii au subliniat valoarea noii creaţii a lui Viorel Şerban, continuitatea preocupărilor legate de viaţa masorilor nevăzători şi a raporturilor pe care aceştia le au cu lumea văzătorilor şi, nu în ultimul rând, a fost remarcată excelenta organizare şi desfăşurare a manifestării literar-muzicale.

În final, scriitorul Viorel Şerban a dat autografe şi a ciocnit o cupă de şampanie cu cei prezenţi.

„Litera noastră”, an. 43, nr. 160, 2011 p. 47.
(Ion Podosu, Mozaic, Cluj-Napoca, Limes, 2016, p. 133-134.)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: