Cinci direcții pentru ca sufletul tău să „crească”

de Alexandru PLEŞEA

alexandru-pleseaAvem două emoții principale în viață: Frica și Dragostea. Toate acțiunile noastre sunt în legătură cu acestea. Din acestea două derivă alte emoții, care sunt de intensitate mai mică.

Deciziile omului pleacă de la aceste două emoții: ori frica de a nu fi important, de a nu avea un serviciu bun, de a nu avea bani sau familie, ori căutarea la ceea ce facem, avem și ce persoane iubim. Frica aparține trupului, este un instinct preluat, nefiind nativ, iar dragostea aparține sufletului, și prin ea experimentăm cele mai înalte trăiri umane.

Știm că avem un suflet, că el există, și nu îi acordăm la fel de multă importanță ca trupului (dacă nu poți proba, scrie-mi). Sufletul are nevoie de o atenție (nu o zic eu) mai mare decât trupul. Adunate și experimentate, înclin să dau câteva mici sugestii despre cum să-ți dezvolți, crești și să-ți faci sufletul fericit:

– judecarea lucrurilor sau a felului de a fi al oamenilor: a fi nemulțumit este o rănire a sufletului și așa ne separăm de natură și de cei din jur
– îndepărtarea de familie sau de cei dragi, ori intenția de a face rău sau a fi mânios constituie o rănire a sufletului
– căutarea doar a plăcerilor trupești este o rănire a sufletului, însă un stimul de mare intensitate de plăcere sau durere poate renaște sufletul
– orice nesinceritate sau necinste, sau doar un rol în fața cuiva, care nu are legătură cu interiorul său, este o rănire a sufletului
– obiectivele sau țelurile țin sufletul într-o căutare sau descoperire, ele trebuie exprimate de mintea rațională și simțite de inimă, orice alt lucru fără cugetare, pur mecanic, rănește sufletul

Sufletul omului poate ajunge să nu mai fie confuz, poate asculta de inimă și rațiune și poate crește în om. Întregul corp știm că va fi supus putrefacției și toate percepțiile și părerile pe care le avem vor dispărea odată cu trupul nostru.

Acceptarea a tot ce se întămplă, nonviolența, starea deasupra plăcerilor sau a durerilor, evitarea falsității și a fățărniciei, stabilirea obiectivelor, toate acestea sunt pentru ca sufletul să fie împăcat când moartea va veni.

Totul este natură, nimic nu e bun sau rău, iar descompunerea trupului înapoi în natură este un proces normal, așa că de ce sufletul să aibă vreo frică de transformarea acestor elemente înapoi, în natură?

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
București 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: