Legături de colaborare şi oportunităţi economice prin SBC Coreea de Sud

COMUNICAT DE PRESĂ

prefectura-mm_coreea_3Asociaţia Culturală şi de Business Open Bridge Consortium din Cluj-Napoca, prin reprezentantul acesteia, Park Lae Weon, precum şi directorul Centrului de Business Coreean din Frankfurt, Hyunsu Ku, s-au întâlnit cu autorităţile judeţene şi locale pentru a analiza oportunităţile de colaborare pe plan economic în regiunea de Nord-Vest.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, fiind prezenţi prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Marinel Rob şi directori ai compartimentelor de specialitate din cadrul celor două instituţii.

Fiind vorba de prima vizită în judeţul Maramureş pentru domnul Hyunsu Ku, discuţiile au fost principiale, având loc o prezentare de ansamblu a judeţului, a situaţiei prezente şi direcţiile de dezvoltare economică şi turistică.

prefectura-mm_coreea_2Prefectul judeţului Maramureş şi-a arătat disponibilitatea pentru colaborări în diverse domenii în interesul ambelor părţi, arătând deschiderea şi buna cooperare la nivel internaţional, cum ar fi cu Ucraina.

Pe de altă parte, delegaţia coreeană a menţionat că în programul anului 2017 vor fi cuprinse noi întâlniri la nivelul judeţului Maramureş, fiind vizate în special întâlnirile directe între oameni de afaceri sud-coreeni şi investitori locali. De asemenea, a fost menţionată intenţia unor astfel de întâlniri cu mediul de afaceri maramureşean, atât în Frankfurt cât şi în Coreea de Sud.

SBC (Small & Medium Business Corporation) este asociaţia întreprinderilor mici şi mijlocii din Coreea de Sud şi oferă o gamă diversificată de servicii, precum politicile financiare, consultanţa de business, suport tehnic de specialitate, marketing, cooperare internaţională şi pregătirea resurselor umane, pentru a-şi atinge potenţialul global de competitivitate.

prefectura-mm_coreeaOpen Bridge Consortium este persoană juridică română, fără scop lucrativ, apolitică, nonguvernamentală şi nonprofit, formată dintr-o reţea de persoane fizice şi juridice, alte organizaţii guvernamentale sau nonguvernamentale şi are drept scop sprijinirea dezvoltării activităţilor economice, culturale, turistice, de mediu şi sănătate între România şi Coreea de Sud, şi în principal dintre Regiunea de Nord-Vest şi Suwon.

Open Bridge Consortium îşi propune să faciliteze companiilor din această zona accesul la tehnologia şi materiile prime pe care le are de oferit economia coreeană. Acest proiect este important prin faptul că permite crearea unei platforme prin care un număr mult mai mare de companii româneşti să aibă acces la informaţii, date, legături şi contacte cu potenţiali parteneri de afaceri din Coreea de Sud.

Instituţia Prefectului Maramureş

str. Gheorghe Şincai nr. 46, RO – 430311 Baia Mare, tel. 0262 215001;  fax 0262 213241
e-mail: prefect@prefecturamaramures.ro http://prefecturamaramures.gov.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: