Viorel Șerban, „Fețele trecutului”

de Ion PODOSU

viorel-serban

Viorel Șerban

Ziua de 7 februarie 2003 s-a constituit într-un moment semnificativ şi emoţionant, în acelaşi timp, în existenţa scriitorului şi publicistului Viorel Şerban, care şi-a lansat a doua sa carte, volumul de proză scurtă „Feţele trecutului”, publicat la editura Călăuza din Deva în anul 2002. Evenimentul s-a produs în cadrul cenaclului „Palia Expres” din Orăştie, între ai cărui membri fondatori se află şi autorul.

Manifestarea, la care au participat numeroşi cenaclişti, dar şi mulţi admiratori ai autorului, a fost moderată de preşedintele cenaclului, scriitorul Ion Vasiu. Au vorbit despre autor şi cartea sa, cu căldură şi competenţă, prefaţatorul volumului, directorul editurii, Valeriu Bârgău, scriitorii Petrişor Ciorobea (consilier la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural a Judeţului Hunedoara), scriitorul Dumitru Hurubă şi publicistul Marcel Haţegan, subliniind originalitatea şi profunzimea viziunii autorului. În cuvântul său, Viorel Şerban a reliefat caracterul pronunţat autentic al naraţiunilor cuprinse în volum, precum şi sublimarea experienţei sale de viaţă în ficţiune.

Cât priveşte mediatizarea, aceasta s-a făcut prin Radio Color şi TV România 1, care a realizat un consistent reportaj, difuzat pe post în ziua de 9 februarie.

Manifestarea a continuat cu autografele autorului şi s-a încheiat în jurul unui pahar de ţuică sau de vin de o aleasă calitate, prin discuţiile pline de miez, dar şi de umor, ale membrilor cenaclului şi ale invitaţilor.

„Litera noastră”, an. 35, nr. 128, 2003, p. 35.
(Ion Podosu, Mozaic, Cluj-Napoca, Limes, 2016, p. 137.)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: