Un papion, dres, toc… dar fără pudră se poate?

foto_alexandru-plesea

de Alexandru PLEŞEA

În vremurile de odinioară, respectiv perioadele creştine monahale şi medievale, sărbătorile de sfârşit de an erau la ţol festiv, bărbaţii şi femeile optând pentru alegerea inului sau a bumbacului natural, mai pe tot corpul. Bărbăţii cu devotament pentru pregătirea cărnurilor şi a băuturilor, iar femeile cu precădere spre a fi cochete, însă cu atenţie. Cel mult roşeaţa din obraji era observabilă după câteva pahare ale bărbaţilor, acest lucru nu din cauza faptului că nu erau frumoase, ci că bunul gust era prezent în ţinuta lor.

În zilele noastre, venirea sărbătorilor la femei este direct proporţională cu agitaţia din saloanele de cosmetică sau anumite magazine, unde unghiuţele, degeţelele, buzele, fardurile, părul, şi alte elemente exterioare lor, sunt necesare ca definire a personalităţii lor, în special în noaptea dintre ani. Aceste nevoi exterioare provin dintr-o dorinţă de confirmare-afirmare şi de a fi mai mult decât au fost până atunci.

În această perioadă, în special, ele uită de îngrijirea pielii şi a hormonilor lor, şi astfel toată atenţia se duce pe aspectul exterior. Astfel, femeia devine mult prea atentă la cum este în exterior şi mai puţin atentă la cum este sau vrea să fie în interior.

Ajustarea interiorului se face mai greu când interesul pentru exterior primează. Statul cu orele la coafor, eventualele intervenţii chirurgicale la buze, riduri etc. sau alte adaptări excesive conduc femeia spre apariţia ei de neuitat şi nu spre starea ei interioară de neuitat. Femeia totuşi care păstrează ceva elemente naturale pe ea, fie nestrident machiată sau îmbrăcată spre a nu epata, va deveni convingătoare şi va arăta stăpână pe ea însăşi, pentru sufletul ei şi pentru o anumită categorie de bărbaţi, sigur nu aceia necuviincioşi.

Aspectul îngrijit, plăcut, ordonat, de bun gust, fără lucruri stridente, este semnul unei puternice personalităţi feminine, care nu are nevoie de epatare prin exterior, ci prin puterea şi forţa interioară. Bărbaţii de calitate vor aprecia tot timpul abilităţile de comportament şi comunicare, în detrimentul aspectului fizic exagerat.

Dragele mele, prestanţa şi respectul de sine al dumneavoastră sunt direct proporţionale cu deschiderea naturală de a primi şi accepta ce este în jur, de zâmbetul vostru care poate umple cu beatitudine o cameră întreagă, de aspectul îngrijit şi nu exagerat al exteriorului dumneavoastră, de bunele maniere pe care le-aţi dobândit de-a lungul experienţelor şi de atenţia pe care o aveţi întru totul la momentul respectiv.

Sărbători cu Fericire!

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA
Anunțuri

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: