Pe drumurile din judeţul Maramureş se acţionează în vederea deszăpezirii şi fluidizării traficului

zapada_4-ian-2

COMUNICAT DE PRESĂ
4 ianuarie 2017

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
Tel.: 0740-192451

Având în vedere atenţionarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase în zona de munte a judeţului Maramureş privind intensificări ale vântului şi scăderea vizibilităţii prin viscolirea zăpezii, valabilă azi, 4 ianuarie, precum şi căderile masive de zăpadă înregistrate în ultimele ore în tot judeţul Maramureş, atât Drumurile Judeţene, cât şi Drumurile Naţionale se află în acest moment în teren, acţionând cu toate utilajele din bază.

zapada-4-ianuarie-1În pasul Gutâi au fost aduse în plus două utilaje, în total intervenindu-se cu opt utilaje şi un remorcher, încercându-se fluidizarea traficului. În zona Cavnic, pe DJ 184, cinci utilaje de deszăpezire lucrează încă de azi-noapte.

Le recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiţii de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar şi în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum şi la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile zapada_4-ian-4poliţiştilor şi indicatoarele rutiere, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele cu lanţuri pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate şi cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca maşinile de mare tonaj să fie dotate cu lanţuri, cauciucuri de iarnă şi saci cu nisip.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: