Noi măsuri pentru deszăpezirea municipiului Baia Mare

prefect_sedinta_deszapezire_bm_ian-2017_3

COMUNICAT DE PRESĂ
9 ianuarie 2017

Persoană de contact:
Ioana Teodorescu, consilier,
0755-793869

Luni, 9 ianuarie 2017, la Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş, a avut loc întâlnirea grupului de lucru privind prevenirea şi deszăpezirea străzilor, trotuarelor şi parcărilor din Municipiul Baia Mare.

prefect_sedinta_deszapezire_bm_ian-2017_1

În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele măsuri:

  1. Deszăpezirea arterelor principale şi secundare, prin îndepărtarea stratului consistent de gheaţă. Intervenţia cu soluţie antiderapantă de clorură de calciu, nisip (unde se impune), sare şi acţionarea de urgenţă cu utilaje corespunzătoare.
  2. Finalizarea noului contract, care va avea licitaţia pe data de 19 ianuarie 2017.
  3. Încheierea unui „contract intermediar”, până la finalizarea perioadei de licitaţie, cu S.C. DRUMURI ŞI PODURI Harghita, care va asigura un stoc de materiale antiderapante de 500 de tone până la sfârşitul acestei săptămâni, acţionându-se cu şase utilaje mari şi şase utilaje medii cu lama de 1,8 m pentru intervenţia pe străzile adiacente. Lamele sunt prevăzute cu gheară pentru a sparge gheaţa, iar apoi acţionându-se cu sare.
  4. Poliţia locală şi poliţia rutieră vor asigura monitorizarea traficului şi vor sprijini echipajele de deszăpezire în vederea asigurării accesului cu prioritate a utilajelor.
  5. Pentru îndepărtarea şi prevenirea stratului de zăpadă, conform prognozei meteorologice pentru zilele următoare, se va acţiona cu o cisternă de clorură de calciu.
  6. Este prevăzut programul de muncă pe cartiere în vederea intervenţiei utile pentru degajarea parcărilor şi a trotuarelor.
  7. De altfel, se va continua deszăpezirea cu utilajele aflate în parcul auto S.P.A.U. Baia Mare.
  8. Degajarea cu prioritate a arterelor principale până joi, 12 ianuarie 2017, urmând o perioadă de avertizări meteorologice de ninsori.

prefect_sedinta_deszapezire_bm_ian-2017_2

Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, şi au participat Marinel Rob – primarul interimar al Municipiului Baia Mare, lt. col. Ioan Mureşan – inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, comisar-şef Dorin Gherman – şef serviciu Poliţia Rutieră Maramureş, lt. col. Petru Marcel Florişteanu – inspector-şef al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: