Mobilizare pentru un nou val de ninsori în Maramureş

deszapezire_mm_5-ian-2017_prefectura_2

COMUNICAT DE PRESĂ
11 ianuarie 2017

Persoană de contact:
Pop Dan Adrian, director Cancelarie,
0740207969

Prognoza meteorologică pentru judeţul Maramureş în intervalul 11-14 ianuarie 2017 oferită de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord, Serviciul Regional de Prognoză a Vremii anunţă un nou val de ninsori pe arii extinse, pe alocuri precipitaţii mixte, care vor favoriza producerea de polei.

Astfel, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, solicită tuturor factorilor implicaţi mobilizarea şi organizarea prealabilă pentru a acţiona la capacitate şi eficienţă maxime.

Primarii şi administratorii drumurilor trebuie să se asigure că dispun de stocurile necesare de materiale antiderapante şi carburant pentru buna gestionare a situaţiilor de urgenţă care pot apărea pe sectoarele de drumuri publice la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Verificarea şi pregătirea utilajelor tehnice de intervenţie existente la nivelul localităţilor, respectiv informarea prestatorilor de servicii care efectuează lucrări de deszăpezire pe drumurile din administrare (bulevarde, străzi, drumuri comunale, uliţe etc.).

Întreţinerea şi asigurarea viabilităţii sectoarelor de drumuri publice, în scopul desfăşurării traficului rutier în condiţii normale de iarnă.

Producerea unor situaţii de urgenţă va fi comunicată la telefonul unic de apeluri de urgenţă 112 sau la dispeceratul Centrului Operaţional al Comandamentului Judeţean de Iarnă, la telefon 0262-214981.

Date fiind condiţiile meteorologice, recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar şi în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum şi la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun.

Pentru deplasările din această perioadă de iarnă, 2016-2017, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor, iar celor care se îndreaptă spre staţiunile montane să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate şi cu dispozitive antiderapante.

Având în vedere decizia de suspendare a cursurilor în sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Maramureş, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, solicită tuturor factorilor implicaţi, Inspectoratului Şcolar, primarilor şi directorilor de instituţii de învăţământ să verifice şi să remedieze de urgenţă orice probleme tehnice există la nivelul grădiniţelor, şcolilor şi liceelor aflate în administrare şi să creeze condiţiile necesare elevilor şi profesorilor pentru desfăşurarea cursurilor începând cu data de luni, 16 ianuarie 2017.

Din solidaritate şi spirit civic, recomandăm ca în această perioadă să acordaţi o atenţie sporită persoanelor fără adăpost din jurul nostru. Apelaţi la serviciile de specialitate din cadrul primăriilor pentru a-i sprijini pe cei care trăiesc pe străzi sau în locuinţe improvizate, prevenind astfel evenimente neplăcute.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: