Înțelegerea și depășirea suferinței unei despărțiri/divorț

foto_alexandru-plesea

de Alexandru PLEŞEA

Dragostea există între noi, însă noi suntem aceia care o împiedicăm să se manifeste prin noi.
Toate orgoliile, intențiile, nemulțumirile interioare, emoțiile negative stau în calea fericirii și a modului nostru frumos de a simți, primi și oferi iubirea.

Divorțul/despărțirea este actul prin care oamenii își împart atât fizicul, cât și emoționalul unitar pe care l-au creat. Cât timp cuplul a fost împreună, cei doi au strâns prin cele cinci simțuri pe care le au amintiri sub formă de memorie fiziologică.

Cele mai frecvente forme de memorie în cuplu sunt văzul și atingerile. Odată ce cuplul se desparte, aceste forme de memorie se separă greu, pentru că suferința sau durerea resimțită de parteneri va veni din plan fiziologic. Ei vor constata în acest mod că trupul încă suferă, chiar dacă mintea sau inima vor zbura periodic în altă parte.

Un lucru important, pe care femeile, spre binele lor, au nevoie să-l înțeleagă, este retenția. Acest lucru pleacă de la nivel fiziologic, din clipa în care spermatozoidul este păstrat de ovul pentru crearea vieții, merge pe nivel emoțional, când femeile țin în ele toate emoțiile importante capturate de-a lungul vieții, și ajunge până la nivel mintal, atunci când femeia nu poate uita sau nu poate trece peste un gând sau o părere interioară sau exterioară.

Știința a demonstrat că suferința este mult mai întâlnită la femei decât la bărbați.
Când cei doi aleg despărțirea, din varii motive, ei înlătură unitatea creată, iar procesul acesta este trăit de cei doi la un nivel profund al ființei lor, în raport cu dragostea ce i-a animat.

În virtutea înțelegerii, acceptării sau necondiționării, despărțirea vine de multe ori din cauza nemulțumirii interioare pe care fiecare din cuplu o are despre el însuși.
O sinceră deschidere și comunicare între cei doi tot timpul va ajuta relația să rămână în picioare și virtuțile ei să apară pentru ca dragostea să crească.

E bine de înțeles că despărțirea este procesul în care omul nu este satisfăcut de el însuși. Așa va genera gânduri, vorbe interioare și acțiuni care, în primul rând, îl vor îndepărta de el, și după aceea de persoana iubită.

În emisiunea de luni seară, 16 ianuarie 2016, de la 6TV, am vorbit despre divorț/despărțiri și despre cum putem întelege suferința pe care uneori o trăim.

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
București 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: