Apă potabilă și hrană pentru cele 70 de persoane izolate pe Valea Vaserului

vaser_inundatii_4febr-2017_1

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

În cursul dimineții de 4 februarie 2017, succesiv au pornit la vale două zăpoare din zona superioară a râului Vaser. La ora 9.30, ghețurile din cele două zăpoare au ieșit din albie, au acoperit pe o înălțime de circa trei metri drumul de acces către gospodăriile din zonă și au avariat grav ;ase gospodării. Circa 70 de persoane au fost izolate, lipsindu-le apa potabilă și hrana.

La ora 13.30, prefectul Sebastian Mihai Lupuț și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, ai Primăriei Orașului Vișeu de Sus și ai Sistemului de Gospodărire a apelor Maramureș au verificat zona calamitată, luându-se imediat măsuri de descongestionare a drumului de acces și de scoatere a ghețurilor din gospodării. Deoarece lungimea zonei calamitate este de circa 4 km, în momentul de față se execută cu prioritate lucrări de asigurare a accesului la drumul principal, urmând ca în cursul zilei de mâine să se procedeze la scoaterea ghețurilor din gospodării.

vaser_inundatii_4febr-2017_2

O persoană în vârstă de 58 de ani, a cărei casă a fost cel mai grav afectată, a fost evacuată. Celor afectați, personalul SMURD le-a asigurat asistență medicală. La dispoziția prefectului Sebastian Mihai Lupuț, li s-au distribuit persoanelor izolate apă potabilă și hrană. În cursul zilei de mâine, pompierii vor transporta la fața locului apă menajeră.

În jurul prânzului a fost deblocat și zăporul de pe Valea Rădeasa, astfel încât, la momentul de față, pe râul Vișeu și pe afluenții săi a fost asigurată scurgerea liberă a apei.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: