Construirea relațiilor sănătoase

foto_alexandru-plesea

de Alexandru PLEŞEA

Trivializarea profunzimii unei relații în ziua de azi vine de la rapiditatea cu care tehnologia s-a dezvoltat. Omul, fiind atât de fascinat de posibilitățile pe care tehnologia și mediul online le aduce, nu mai caută să meargă în profunzimea unei relații, pentru a observa adevăratele sentimente, trăiri, emoții, pe care orice om le poate avea.

Nașterea armoniei într-o relație vine când cei doi pot pune stop tehnologiei cât timp stau împreună, așa putându-se observa unul pe altul în detaliu, putând împărți ce au și învăța unul de la celălalt, putând adora gesturile din rutină, putând petrece timp cu familiile fiecăruia, putându-și oferi unul altuia atenție, gesturi, mângâieri și multe altele.

Construirea unei relații sănătoase este echivalentul construirii unei piramide. La început se face baza, se consolidează partea cea mai mare, fundația, care va ține relația. Urmând ca, în timp, să crească, până când relația devine definitivă.

Relația operează pe cei doi la nivel emoțional mai mult decât la nivel mintal. Când cei doi nu-și înțeleg unul altuia programele, nivelul emoțional are disfuncții la interpretare.

În emisiunea de luni seară [13 febr. 2017] de la 6TV, am vorbit despre cum se poate construi această piramidă a unei relații sănătoase. Am oferit zece lucruri care pot da VALOARE și CONSOLIDA orice relație ai avea.

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
București 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: