Surâs de adolescenți

de Gabriela Genţiana GROZA

gabriela-gentiana-grozaLa Colegiul Național „George Coșbuc”, sfera instructiv-educațională cuprinde, printre activitățile specifice obligatorii unei instituții bilingve de acest fel, o seamă de preocupări menite să dezvolte talentele unor elevi care simt că se pot afirma în domeniul literar. Cenaclul „Poesis” are deja elevi premiați ai unor concursuri naționale sau internaționale de haiku.

M-am întâlnit cu cenacliștii care au intrat de curând în tainele compunerii poemului de sorginte niponă. La vârsta lor, când transformările biologice sunt în floare, am apreciat strădania cu care încearcă să compună poemul haiku, a cărui formă fixă te încorsetează oarecum, dacă nu ești pregătit să îi descoperi valențele.

Am aflat cu satisfacție de existența talentului pentru eseu filosofic al unuia dintre elevi, Șerban Pop, aptitudine care se va dezvolta desigur, în continuare.

cenaclul-poesis_gentiana-grozaÎn spațiul liniștit din incinta Colegiului, am conversat cu elevii despre clipa haiku, despre elementele naturii pe care le pot surprinde în diferitele anotimpuri de la noi. I-am invitat apoi în spațiul din curtea școlii să surprindă un moment haiku, într-o zi a lui făurar, cu soare primăvăratic, așa cum l-au simțit sufletele lor pline de energie, dar și de splendidă candoare adolescentină.

Nici pic de omăt –
surâs de adolescenți
printre silabe

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: