Ședință CJSU și videoconferință cu dr. Raed Arafat

prefectura_cjsu_13

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

În dimineața zilei de 21 februarie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Ordinea de zi a cuprins evaluarea pagubelor produse de inundațiile din perioada 3-5 februarie a.c., precum și prezentarea proiectului procedurii privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea incidentelor și situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase, la nivelul județului Maramureș. De asemenea, a fost discutată situația de la Baia Sprie, unde, pe strada Ștefan cel Mare, malul râului Săsar se rupe pe o distanță de circa 200 metri, punând în pericol gospodăriile oamenilor. Pe o lungime de 98 de metri liniari, malul a fost consolidat la finele lunii noiembrie 2016 de către SGA Maramureș, din fonduri proprii. A fost analizată și situația de la Ruscova, unde malurile văii Dragmirov se surpă în preajma unui pod construit de primărie. Sunt, de asemenea, necesare lucrări similare pe valea Ruscova, dar și în localitățile Repedea și Poienile de sub Munte. Primarii primelor două localități au fost prezenți la ședință, iar subprefectul Gavriș Ardelean le-a reamintit că fiecare consiliu local are obligația de a prevedea în bugetul local sume pentru situațiile de urgență. Problema lipsei fondurilor este însă o realitate atât pentru unitățile administrativ-teritoriale, cât și pentru SGA Maramureș. Reprezentantul SGA Maramureș a prezentat și alte puncte vulnerabile ale județului în ceea ce privește riscul de inundații, precum și principalele investiții pentru 2017.

prefectura_videoconferinta_6

În continuare, a avut loc, în sistem videoconferință, ședința de Evaluare a activității desfășurate în anul 2016 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare. Ședința a fost condusă de dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: